GTA 6, Flight Simulator 2020'den Kopya Çekerek Zirveye Oynayabilir

217
33
17
13
10
Flight Simulator 2020'nin gerçek coğrafi verilerden faydalanması, oyunseverleri büyük bir beklentiye soktu. Artık pek çok oyunsever, özellikle de açık dünya oyunlarında bu tür bir çalışma yapılabileceğini düşünüyor. Peki açık dünya türünün bir numarası GTA serisinin yaklaşmakta olduğuna inanılan yeni oyunu GTA 6, gerçek coğrafi verilerden faydalanabilir mi?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde pek çok oyunseverin heyecanla beklediği Flight Simulator 2020'yi yayınladı. Bu simülasyon oyununun en büyük özelliği, hiç şüphesiz tamamen gerçek coğrafi veriler içermesiydi. Şirket bunu, Bing Maps'ten aldığı görüntüleri Azure isimli teknolojisiyle birleştirerek gerçekleştirmişti. Microsoft, Flight Simulator 2020'nin gerçekçiliğini sağlayabilmek için yaklaşık 2,000 TB büyüklüğünde veri üzerinde tek tek çalıştı.

Microsoft'un Flight Simulator 2020'de kullandığı taktik, pek çok oyunseverin de iştahını kabartıyor. Çünkü Flight Simulator 2020, neredeyse tamamen gerçek bir dünya deneyimi sunuyor. Özellikle de açık dünya dünya oyunları, bundan sonra Microsoft'un kullandığı yöntemlerin benzerlerinden faydalanarak geliştirilebilir. Peki sektörün önemli isimlerinden Rockstar Games, yaklaşmakta olduğu düşünülen GTA 6'da böyle bir teknik uygulayabilir mi?

GTA 6

GTA 6, Flight Simulator 2020 gibi gerçek coğrafi verilere sahip olabilir

Rockstar Games, GTA 5'te pek çok oyunseverin hayran kaldığı bir harita oluşturmuştu. Oldukça detaylı bir şekilde dizayn edilen bir harita, oyunculara uzun soluklu yolculuklar sunuyordu. Ancak GTA 5'in haritasını karadan değil de havadan dolaşmak istediğinizde, haritanın o kadar da büyük olmadığı sonucuna ulaşıyordunuz. İşte Rockstar Games, GTA 6'da bu durumu değiştirerek birebir ölçekli bir harita oluşturabilir.

Flight Simulator 2020, tüm dünyayı içerdiği için veri büyüklüğü çok fazlaydı. Ancak Rockstar Games'in bu konuda şanslı olduğunu açıkça ifade etmek gerekiyor. Çünkü şirket, bugüne dek piyasaya sürdüğü oyunlarda devasa büyüklükte ülkelere değil, belirli şehirlerin hayali versiyonlarına odaklanmıştı. İşte Rockstar Games, Microsoft gibi bir teknik uygularsa, bu kez gerçekten de benzersiz bir harita ile karşılaşacağımız aşikar. Üstelik bu harita, büyüklüğünün yanı sıra gerçekçiliğiyle de oyuncuları kendine hayran bırakabilir.

GTA 6 konsept harita

Rockstar Games isterse, GTA 6 için gerçek coğrafi verileri kolaylıkla sunabilir

GTA hayranları, bugüne dek çeşitli konsept GTA 6 haritaları oluşturdular. Bu haritalar genelde, GTA serisinde bugüne kadar kullanılan haritaların birleştirilmesiyle elde edilmişti. İşte Rockstar Games, bu gibi bir harita oluşturur, üzerine bir de bunu gerçek coğrafi verilerle sağlarsa, ortaya tadından yenmeyecek bir yapımın çıkacağını söylemek mümkün. Üstelik Rockstar Games, eğer isterse bu tür bir çalışmayı Google, Microsoft ya da diğer harita sağlayıcılarla iş birliği yaparak kolaylıkla gerçekleştirebilir.

Eğer GTA 5'e sahipseniz bir uçak alın ve haritanın çevresini en geniş çemberde dolaşmaya başlayın. Başladığınız noktaya dönmeniz yaklaşık 8 dakika sürecektir. Eğer şirket, GTA 6'da birebir ölçekli bir harita yaparsa bu kez sadece 8 dakikada bir şehrin başından sonuna uçabilirsiniz. İşte bu etkileyici durum, GTA 6'nın çok daha gelişmiş bir yapısının olmasını, ayrıca oyunculara çok daha fazla ve detaylı görevler sunulmasını sağlayabilir. Ancak GTA 6'yla ilgili bugüne dek hiçbir açıklama yapılmadığını, bunun bir tahminden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.inverse.com/gaming/gta-6-release-date-project-americas-flight-simulator
217
33
17
13
10
Emoji İle Tepki Ver
217
33
17
13
10