GTA 6 Ne Zaman Çıkacak , Sistem Gereksinimleri Ne Olacak?

117
17
13
8
8
Son zamanlarda sıkça dillendirilmeye başlayan GTA 6 ve GTA 6 hikayesi ile ilgili soru işaretlerine, Rockstar Games çalışanları tarafından yapılan açıklamalar kapsamında yanıt aramaya çalıştık.

Grand Theft Auto serisi, bugüne kadar üretilmiş en köklü oyun serilerinden. Rockstar Games, GTA ile 1997 yılından beri hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Elbette serinin ilk oyunuyla son oyunu GTA 6 arasında dağlar kadar fark var. 

GTA 3'ten itibaren oyunların hikayeleri oyuncular tarafından benimsendi, karakterler adeta gerçekmiş gibi hissedildi. 2013'te Grand Theft Auto'nun son oyunu GTA 5 hayatımıza girdi. Piyasaya sürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hâlâ popüler bir oyun. Ancak bu devrin de bir sonu var. Gelin hep birlikte GTA 6 ne zaman çıkacak, GTA 6 sistem gereksinimleri neler olacak gibi merak ettiğimiz GTA 6 hikayesi hakkında elimizdeki tüm bilgilere bakalım. Aklınızdaki soruları giderecek bir içerik hazırladık. 

GTA 6 ne zaman çıkacak?

gta 6 ne zaman çıkacak

Eğer Rockstar Games, Red Dead Redemption 2'nin çıkış tarihinden (26 Ekim 2018) sadece bir gün sonra GTA 6 duyurusu yapmış olsaydı, oyunun tamamlanma ve piyasaya sürülme süreci de dahil edildiği zaman GTA 6 çıkış tarihi 22 ayı bulacaktı. Bu da 2020 yılının ağustos ayına tekabül ediyor. Bu 22 ay ise GTA 5'in duyurulma ve piyasaya sürülme arasında geçen zaman baz alınarak oluşturuluyor. Diğer GTA oyunlarınun çıkış tarihleri şöyleydi:

gta çıkış tarihleri

Elbette GTA 6 çıkış tarihiyle ilgili olarak bu bilgi, sadece bir beklentiden ibaret. Rockstar Games, oyun severlerin heyecanını iyiden iyiye artırmadan adım atmayacaktır. Buna ek olarak bir oyun analisti olan Michael Pachter, Red Dead Redemption ile Red Dead Redemption 2 arasında geçen sürenin "8 yıl" olduğunu hatırlatarak okların 2021 yılına kayabileceğini dile getiriyor.

GTA 6 sistem gereksinimleri nasıl olacak?

gta 6 sistem gereksinimleri

GTA 5'i piyasaya sürüldüğünde ciddi bir sistem gereksinimi istiyordu. Hatta bu durum bir süre sonra yaygınlaşarak "GTA 5 kaldırıyor mu?" esprisinin hayatımıza girmesine neden oldu. GTA 6 için de benzer bir tepkiyi göstereceğimiz muhtemel görünüyor. Hatta son yılların öne çıkan teknolojilerinden sanal ve artırılmış gerçekliğin, GTA 6'da da olması muhtemel. Ancak şirket, sınırlı sayıda kullanıcısı olan artırılmış gerçeklik platformları için GTA 6 sistem gereksinimleri hakkında daha da artışa gider mi bilinmiyor. 

GTA 6 hangi platformlarda olacak?

gta 6 hikayesi

Rockstar Games, GTA 5 ve GTA 4'ü önce konsollarda ardından PC'de piyasaya sürdü. Sony ve Microsoft, yeni konsolları için çalışmaya devam ederken, GTA 6'nın da bu konsollarda sunulacağını biliyoruz. Yani PlayStation 5, yeni Xbox için öncelikli bir oyunla karşılaşmamız muhtemel. Oyunun PC sürümü için de biraz daha beklemek zorunda kalabiliriz.

Buna ek olarak Google Stadia gibi bulut sistemleri, GTA 6 için oldukça ideal görünüyor.

GTA 6 haritası nasıl olacak?

gta 6 oyna

Rockstar Games, piyasaya sürmüş olduğu her yeni GTA oyununda haritayı biraz daha genişletti. Çalışanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, GTA 6 mümkün olan en gerçekçi haritaları bizlere sunacak. Hatta çalışanlar, haritalara ilham kaynağı olan gerçek mekanlarda vakit geçirip, deneyimlerini oyuna aktarmışlar. 

GTA 6 bugüne kadar gördüğümüz tüm GTA oyunlarındaki haritalarını bir araya getirilebilir. Ayrıca 50 farklı şehir, kasaba ve bölgenin bulunacağı iddiaları da var.

GTA 6'da hangi karakterler olacak?

gta 6

Rockstar Games genelde beklentileri karşılamayı biliyor. Böyle bir durumda, şirketin çoklu oyuncu desteğine karşı ilgilsiz kalacağını söylemek çok zor görünüyor. Şirket tarafından yapılan bir açıklamaya göre çoklu karakter yapısını hem kendileri hem de oyuncular çok beğeniyorlar. Rockstar, Red Dead Redemption 2'nin tek bir karakter üzerinden ilerlemesinin oyunu kısırlaştırdığını da kabul ediyor.

Son detaylara göre GTA 6 karakterlerinden birisi de kadın olacak.

Rockstar Games yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla GTA 6 ile ilgili bazı soru işaretlerine yanıt aramaya çalıştık. Peki sizin GTA 6 ile ilgili beklentileriniz neler? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

GTA 6 hikayesi 

GTA 6 hikayesi şu an öngörü ve ihtimaller dahilinde forumlarda konuşuluyor. Oyunun hikayesi hakkında paylaşılan bilgilere bakıldığında, GTA 6 oyununun Netflix yapımı Narcos dizisinden esintiler barındırılacağı söylenenler arasında. Henüz karara varılamamış konulardan birisi de 1970-1980 tarzı müziklerin oyunda yer alması fikri. GTA 6 çeşitli dönemleri içinde barındırması bekleniyor. Bu dönemlere göre binalar ve araçlar değişiklik gösterecek. 

GTA 6 oyunculara hava koşullarını ayrıntılı bir şekilde sunacağa beziyor. Kasırga, taşkınlar vb. oyunun odak noktalarından biri olacak gibi görünüyor. Hikaye Vine City'de başlayıp Güney Amerika'ya kadar sürdürülecek bir kokain kaçakçılığını konu alacak.

Ayrıca konuyla ilgili hazırladığımız video aşağıdan izleyebilirsiniz:

117
17
13
8
8
Emoji İle Tepki Ver
117
17
13
8
8