Hem Havada Hem Karada Gidebilen 3 Milyon TL Değerindeki Motosiklet (Video)

71
19
7
3
1
Fransız otomobil ve motosiklet özelleştirme firması Ludovic Lazareth, bir süredir hem karada hem de havada kullanılabilen bir motosiklet modeli üzerinde çalışıyordu. Aralık 2018’de tanıtım filmi yayınlanan LM-847’nin test görüntülerini içeren bir video daha geldi.

Uçan arabaları belki henüz yaygın şekilde görmüyoruz, ancak uçan motosikletleri Fransız bir şirketin çalışması sayesinde görmemiz mümkün olabilir. Lazareth LM-847, karada kullandığı tekerleklerinin açı değiştirmesiyle adeta yolculu bir drone’a dönüşüyor. 

470 beygirlik Maserati motoruna sahip olan LM-847, önde ve arkada birleşen 4 tekerleğe sahip. Bu tekerlekler, dakikada 96 tur atabilecek kadar hızlı dönebiliyorlar. Bu kadar hızlı dönebilmelerinin nedeni ise açıldıklarında birer hava türbinine dönüşüyor olmaları. Zira motoru gövdesiyle birlikte havaya kaldırmak, yer çekimine meydan okumak demek. 

Otoyol modundan hava aracına dönüşmek için 60 saniye süre gerektiren LM-847 bu süre zarfında, kalkış için kullanılan jet motorlarının da ısınmasını sağlıyor. Motorun havada yönlendirmesini yapmak için tıpkı yolda olduğu gibi direksiyonunu kullanıyorsunuz.

Eğer her şey havada ters gider ve motorun kontrolü kaybolursa, her tekerleğin üzerinde birer adet otonom paraşüt bulunuyor. Bu da motorun dengeli bir şekilde yere inmesini sağlıyor.

Lazareth, motoru önümüzdeki ekim ayında Dubai’de düzenlenecek Moto Volente etkinliğine yetiştirmeye çalışıyor. LM-847’ninçıkış fiyatı ise 560 bin dolardan başlayacak.

71
19
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
71
19
7
3
1