Hindistan'da Sanal Gerçeklik ile Mezuniyet Etkinliği Düzenlendi [Video]

26
8
2
2
2
Hindistan Teknoloji Enstitüsü, koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal olan mezuniyet etkinliği için ilginç bir çalışma yaptı. Sanal bir mezuniyet etkinliği oluşturan üniversite, öğrencilerine ve akademik kadrosuna avatarlar oluşturarak gerçeğe yakın bir mezuniyet töreni düzenledi.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyon insanın hayatına mal olan koronavirüs salgını, olağan hayatımızı derinden etkiledi. Süreçten en çok etkilenen kesim de hiç şüphesiz öğrenciler oldu. Çünkü dünya genelinde milyonlarca öğrenci, uzunca bir süredir sadece uzaktan eğitim alıyor. Ayrıca öğrenciler için yeni bir dönemin başlangıcı olan mezuniyet etkinlikleri de bu yıl için ertelendi. Hindistan'da bir üniversite ise iptal edilen mezuniyet töreni için ilginç bir çalışma yaptı.

Hindistan'ın en başarılı teknik üniversitelerinden bir tanesi olan Hindistan Teknoloji Enstitüsü, mezuniyet için sanal gerçeklik kullanarak bir etkinlik oluşturdu. Ancak oluşturulan bu etkinlik, bugüne kadar gördüğümüz sanal gerçeklik deneyimlerinden hayli farklıydı. Üniversite, mezun olan 2,000'den fazla öğrencisinin yanı sıra öğretim üyeleri ve üniversite yöneticileri için sanal avatarlar oluşturdu. Öğrenciler, bu avatarlarla mezuniyet diplomaları için yürüyüp, öğretmenleri ve meslektaşlarıyla konuştular.

Sanal mezuniyet töreni

Üniversite tarafından yapılan açıklamalarda, sanal mezuniyet töreni için hayli çaba sarf edildiği ancak bu çabaya değdiği ifade edildi. Öğrencilerinin pandemi nedeniyle mezuniyet keyfinden geri kalmasını istemediklerini ifade eden yetkililer, bu tür bir çalışmanın ülkedeki mühendisleri büyük bir düşünceye iteceğinden emin olduklarını sözlerine eklediler.

Sanal mezuniyet töreni

Hindistan Teknoloji Enstitüsü tarafından hazırlanan sanal mezuniyet etkinliği, ülke genelinde de gündem oldu. Pek çok kişi, farklı üniversitelerde de bu tür sanal mezuniyetlerin düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca mezun olan öğrenciler de üniversite yönetimi tarafından paylaşılan GIF ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaşarak, yaşadıkları bu ilginç deneyimi daha çok kişiye ulaştırdılar.

Hindistan Teknoloji Enstitüsünün sanal mezuniyet etkinliğinden anlar

Kaynak : https://mashable.com/article/indian-virtual-reality-graduation/
26
8
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
8
2
2
2