Hırsızların Kablosuz Sinyalleri Kullandığı 5 Çalma Yöntemi

8
3
2
1
0
Teknoloji geliştikçe hırsızlar da evinize girmek, hatta otomobilinizi, kredi kartı ve kimlik bilgilerimizi çalmak için akıl almaz yöntemler buldu. Hırsızlık vakalarının artmasıyla, insanların alması gereken önlemler de artıyor.

Hırsızlar artık basit yöntemlerin yanı sıra teknolojiyi de kötü emellerine alet ediyorlar. Oto hırsızlığı, kredi kartı sahtekarlığı ve hatta akıllı cihazlarınızın saldırıya uğraması gibi olayların başınıza gelmesi olası.

İşte otomobil hırsızlığından kimlik kopyalamaya, elektronik hırsızlığından bina giriş sistemlerini kopyalamaya ve kredi kartı hırsızlıklarına kadar hırsızların uyguladığı akıl almaz yöntemler ve korunmanız için almanız gereken önlemler.

1- Otomobil anahtarlığının sinyalini taklit etme

otomobil hırsızlığı

Otomobillerin anahtarsız çalıştırma sistemleri, aracın bilgisayar sistemine özel bir düşük frekanslı sinyal ileten anahtarlıklarla çalışıyor. Doğru sinyal gönderildiğinde aracın kilidi açılıyor ve çalıştırmanız için sadece bir düğmeye basmanız yeterli oluyor. Ancak hacker'lar anahtarlığınızdan gelen sinyalleri kopyalayıp iletmek için ucuz bir verici kullanabiliyorlar.

Hırsızların internetten kolayca satın alabildikleri bir röle kutusu, araba anahtarlığının radyo frekansını yönlendirebiliyor. Röle kutularıyla hırsız, anahtarlık sinyalini alıp yükselterek arabanın kapısına konumlanan diğer hırsızın kutusuna gönderiyor. Böylece araç sizin anahtarlığınızı yaklaştırdığınızı düşünüp kapıları açıyor.

Önlem olarak anahtarlarınızı her zaman hırsızların ulaşamayacağı mikrodalga fırın içi, buzdolabı, derin dondurucu gibi sinyallerin ulaşamayacağı yerlerde saklayın ya da alüminyum folyo ile sıkıca sarın.

2- Kimlik kopyalama

çipli pasaport kopyalama hırsızlık

Pasaportlardaki çipler, kimliğinize yönelik bilgilerin tümünü içeriyor. Adınızı, doğum tarihinizi, sosyal güvenlik numaranızı, adresinizi ve daha fazlası... Ayrıca sınır yetkililerinin pasaportunuzun değiştirilmediğini doğrulamasını sağlayan kriptografik imzanızı, fotoğrafınızı ve biyometrik verilerinizi de saklıyor. 

Hırsızlar, RFID (radyo frekansı tanımlama) tarayıcısını pasaportunuzdan birkaç santim birkaç adım uzakta tutarak bilgilerinizi elde edebiliyorlar. Bu yöntemin pratikte uygulaması oldukça zor, çünkü devletler bu tür dolandırıcılıkların önlenmesine yardımcı olmak için özel güvenlik önlemleri alıyor. Pasaportun açık olması ve özel bir makine tarafından okunabilen bir alan içerisinde olması gerekiyor. Böylece bir PIN numarası ortaya çıkıyor ve çip, bilgileri bir RFID okuyucusuna gönderiyor. Ancak tüm bilgiler hala şifrelenmiş oluyor.

Pasaportunuz için bir RFID engelleme kılıfı işinizi görecektir. Ya da sadece pasaportunuzu kapalı tutmanız yeterli olacaktır. Kitapçık açık olmadığı sürece veriler pasaportunuzdan RFID okuyucusu ile kopyalanamaz.

3- Araçlardan Elektronik Cihazlar Çalma

hırsız araçtan elektronik çalma

Bir dizüstü bilgisayar, kullanılmadığı zamanlarda bile cihazların bulup bağlanabilmesi için kablosuz Bluetooth sinyali yayar. Hırsızlar artık otomobilleri dolaşarak, cihazları bulmak için Bluetooth tarayıcıları kullanıyor. Dahası, Bluetooth tarayıcılar oldukça ucuz ve hatta yakındaki sinyalleri bulmak için telefonların Bluetooth sensörlerini kullanan Bluetooth tarama uygulamaları bile var. Ancak işin en kötü yanı, bu uygulamalar ve tarayıcılar yakınlarda ne tür bir cihazın Bluetooth sinyali verdiğini bile ortaya çıkarabiliyor.

Bu tarz hırsızlık girişimlerine karşı cihazlarınızı Uçak Modu'na alın veya erişiminiz olmayan cihazınızı tamamen kapatın. En garanti yöntem, tüm elektronik aygıtlarınızı yanınıza almak.

4- Apartman giriş kartlarını kopyalama

hırsızlık yöntemleri kopyalama

Bir okuyucuya kart tutulduğunda, okuyucunun elektrik alanı kartın içindeki metal bobini uyarıyor. Bu, kapasitörün (bir elektrik alanda enerji depolayan bir cihaz) şarj edilmesini sağlıyor ve entegre devreye güç veriyor. Devre, kart numarasını bobine dağıtarak okuyucuya iletiyor. Ve içerdesiniz.

Erişim kartınızı kopyalamak için gereken tek şey, pasaportlarda olduğu gibi radyo dalgalarıyla ilgili temel bir teknoloji. Bilgisayar korsanlarının bir kopya oluşturmak için kart numarasına ihtiyaçları var ve bunu kolayca yapabilen makineler oldukça ucuza satılıyor.

Giriş kartları 125 kHz sinyal yayan eski bir standart üzerinde çalışıyor. Çoğu yeni erişim kartı, kırılması zor olan daha yüksek bir sinyal kullanıyor. Kartınızın şifresini korumak için RFID engelleyici cüzdanlar kullanabilirsiniz.

5- Kredi kartı sinyalini kopyalama

kredi kartı kopyalama

Kredi kartları da RFID sinyallerinin takibiyle kopyalanabiliyor. Sürücü belgeleri, pasaportlar ve tüm kredi kartları aslında risk altında. Güvende kalmak için tüm kartlarınızı kalın bir alüminyum folyoya sarabilirsiniz ayrıca yine bir RFID engelleyici cüzdan veya kart alabilirsiniz. Ancak cüzdanınızın her iki tarafına da bir RFID engelleme kartı yerleştirmeniz gerektiğini unutmayın.

Kaynak : https://www.popularmechanics.com/technology/security/a29835980/technology-theft-rfid-bluetooth/
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0