Rahat Kullanımı ve Keskin Hatlı Tasarımıyla Dikkat Çeken Honda PCX 125 2023'ün Fiyat Listesi ve Özellikleri

17
6
4
4
4
PCX 125 2022 fiyat listesi, özellikleri, aksesuar listesi, motor seçenekleri ve yakıt tüketimi miktarlarını derledik. Honda’nın scooter kategorisinde ürettiği motosikletler arasında yakıt tüketimi ve konforu ile kendisini bir adım öne atan PCX 125 modeli, şehir içinde kullanılabilecek en iyi motosikletlerden bir tanesi. Honda PCX 125 özellikleri ile diğer scooter modellerine göre kendisini daha önde tutmayı başarıyor.

Günümüzde üretilen motosikletler, neredeyse otomobiller ile aynı diyebileceğimiz konfor ve teknolojik özelliklere sahip. Honda, otomobil sektörde sağladığı başarısıyla birlikte motosiklet sektöründe de oldukça başarılı ve önde gelen firmalardan bir tanesi. Günlük kullanıma uygun, otomatik vitesli modeli Honda PCX 125 2023 özellikleri ve güvenliği sayesinde şu an Honda’nın en kaliteli modelleri arasında yer alıyor.

Bir motordan bekleyebileceğimiz özelliklerin neredeyse tamamını karşılayan Honda PCX 125 2023 modeli, yakıt tüketimi konusunda da oldukça başarılı bir performans sunuyor. Bununla birlikte, Honda bu modelde güvenlik tarafına da oldukça önem vermiş gibi duruyor. Dilerseniz hiç uzatmadan, bir motosikletten beklediğimiz özelliklerin neredeyse tamamına sahip model Honda PCX 125 2023 fiyat listesi ve özelliklerine geçelim.

PCX 125 teknik özellikleri ve genel bakış:

Koltuk sayısı 1
Şanzıman tipi Otomatik vites (CVT)
Ağırlık (kg) 130
Ölçüler (mm) Uzunluk 1935, genişlik 740, yükseklik 1105
Yakıt deposu (lt) 8.1
Maksimum güç (kW - d/d) 9.2 - 8750
Motor hacmi 125cc
Tork (Nm) 11.8
Beygir (HP) 12
Yakıt tipi Benzin
ABS ABS

PCX 125 2023 teknik özellikleri yukarıdaki şekilde. Honda'nın başarılı motoru, sahip olduğu ağırlığa göre oldukça yeterli bir silindir hacmine sahip. Bununla birkikte 11.8 Nm torka sahip motorumuz, CVT teknolojisine sahip otomatik vitesi ile de şehir içinde oldukça büyük bir konfor sağlıyor. 

PCX 125 2023 fiyat listesi:

MODEL YAKIT ve ŞANZIMAN TİPİ FİYAT
PCX 125 125 cc Benzinli Otomatik 78.400 TL

Yukarıdaki fiyat listesi Ocak 2023 itibarıyla yayınlanan en güncel verilere dayanıyor. Honda PCX 125 2023, tek bir motor seçeneği ve donanım paketine sahip bir Scooter modeli. 

PCX 125 aksesuar listesi: 

AKSESUAR
38 lt Arka Taşıyıcı
35 lt Arka Taşıyıcı
Yüksek Ön Cam
Açık Alan Örtüsü
Elcik Isıtma Sistemi
38 lt Arka Çanta
35 lt Arka Çanta
Alarm Kiti

Honda'nın resmi web sitesinde, PCX 125 2023 modeli için eklenebilen tüm aksesuarlar yukarıdaki gibi. Motosiklet, modeline göre kullanım alanlarınızı genişletecek oldukça fazla aksesuara sahip. Ancak bu aksesuar fiyatlarına ne yazıkki ulaşamadık. 

PCX 125 2023 motor seçenekleri ve yakıt tüketimi

MOTOR SEÇENEĞİ ŞEHİR İÇİ / ŞEHİR DIŞI ORTALAMA
125cc 11.8 NM 2,6 lt / 2,2 lt 2,4 lt

Yukarıdaki yakıt tüketim verileri Honda'nın sunduğu fabrika verileridir. Kullanım alışkanlıklarınız ve sürüş koşullarına göre PCX 125 2022 yakıt tüketimi daha az ya da daha fazla olabilir.

125 cc hacime ve 11.8 NM torka sahip yeni Honda PCX 125 modeli, boyutlarına göre oldukça yeterli motor gücüne sahip. Bununla birlikte CVT otomatik şanzımanına sahip olması, PCX 125 modelini daha akıcı ve her koşulda kullanıma uygun bir motosiklet haline getiriyor.

Hona PXC 125 2023 inceleme

  • Tasarım
    • Dış Tasarım
  • Konfor ve donanım özellikleri
    • Iddle Stop
    • LCD gösterge paneli:
    • Anahtarsız çalıştırma
    • USB Type-C soketi
  • Güvenlik
    • ABS frenleme sistemi
    • Seçilebilir tork kontrolü
    • CVT şanzıman

Tasarım:

Dış Tasarım:

Honda PCX 125 özellikleri

Bir motosiklet satın alıyorken, size sunduğu performans ve özellikler kadar görünümü de oldukça önemli detaylardan bir tanesi. Honda, PCX 125 modelinde tasarım olarak oldukça başarılı bir iş ortaya koymuş ve bu modelde tüm gözleri üzerine toplamayı başarmış.

PCX 125’e karşıdan baktığımızda, V şeklinde konumlandırılmış led farlar bizi karşılıyor. Bu far tasarımı, motorun ön gövdesi ile oldukça başarılı bir şekilde uyumlu hale getirilmiş ve oldukça dinamik bir görünüm sağlıyor. Bu led dizilimi, görünüşü kadar oldukça işlevsel bir yapıya da sahip. En karanlık yollarda bile, PCX 125’in led aydınlatmaları ile duraksamadan yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Honda, tasarımda iddialı olduğu gibi bu tasarımın materyal olarak sağlamlığı konusunda da iddialı. Honda’nın yaptığı açıklamaya göre, PCX 125 modeli sağlamlığıyla birlikte yıllarca sorunsuz bir şekilde binebileceğiniz motosikletlerden bir tanesi.

Honda PCX 125 fiyat listesi

Oldukça sportif bir görünüme sahip Honda PCX 125 2023 modeli, koltuğun altındaki saklama alanı için normal bir motosiklete göre yeterli bir alan bırakmış. Kaskınızın rahatlıkla sığabilmesini sağlayan bu alan, motosikletinizde depolama konusunda alabileceğiniz en yüksek verimliliği sağlıyor diyebiliriz. Motosikletimizin arkasına geçtiğimizde ise, ön tarafda bizi karşılayan V şeklindeki aydınlatma dizilimi tam tersi olarak arka aydınlatmalarda bizi karşılıyor. Motosiklet, toplamda 4 farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Bunlar; siyah, beyaz, kırmızı ve gri olarak satın alınabiliyor. Özellikle söylemek istiyoruz, kırmızı rengi PCX 125 modeline oldukça farklı bir hava katıyor.

Konfor ve donanım özellikleri:

Iddle Stop:

Iddle Stop özelliği

Otomobillerde daha çok “otomatik start-stop” olarak bildiğimiz, yoğun trafikte yakıt tasarrufunu sağlayan özellik, Honda PCX 125 modelinde de bulunuyor ve adı Iddle Stop. Bu özellik, motorunuz ile yoğun trafikte kaldığınızda yakıt tasarrufu sağlamanıza yarıyor ve istediğiniz zaman açılıp kapanabiliyor. Motorunuz ile 3 saniye boyunca frene bastığınızda otomatik olarak motor kapanıyor ve tekrar gaza bastığınızda motor çalışıp, ilerleyebiliyor.

LCD gösterge paneli:

Honda PCX 125

Honda PCX 125, ihtiyacınız olan tüm bilgileri görüntüleyebileceğiniz bir LCD gösterge paneline sahip. Oldukça kaliteli çözünürlüğe sahip bu gösterge paneli, motosikletin hızı ve devir göstergesi ile birlikte arıza, aydınlatma ışıklarını da görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Bu boyutlarda bir motosiklet için, oldukça yeterli seviyede gösterge paneli bulunuyor.

Anahtarsız çalıştırma

Honda PCX 125 anahtarsız çalıştırma özelliği

Eğer bir Honda PCX 125 sahibiyseniz, anahtarınızı cebinizden çıkarmanıza gerek yok. Çünkü akıllı anahtar sistemi sayesinde, tıpkı yeni teknoloji otomobillerde de olduğu gibi anahtara ihtiyaç duymadan motosikletinize binebilir, start stop düğmesine basarak tek bir tuş ile motorunuzu çalıştırabilir ve yola çıkabilirsiniz. Motosiklet ile seyahatinizin sonuna geldiğinizde ise, tekrardan start stop tuşuna basıp, motoru kapatabilirsiniz.

USB Type-C soketi

Honda PCX 125 yakıt tüketimi

Honda PCX 125 günümüz teknolojisini de takip ediyor olmalı ki, üzerinde bir adet USB Type-C soketi bulunduruyor. Bu soket sayesinde akıllı telefonunuzu, tabletinizi veya bilgisayarınızı kolaylıkla Honda PCX 125 üzerinden şarj edebilirsiniz. Bununla birlikte en uzun seyahatlerinizde bile elektronik cihazlarınızda şarj problemi yaşamayacaksınız. Honda, bu konuda oldukça ince düşünmüş diyebiliriz.

Güvenlik

ABS frenleme sistemi:

Honda PCX 125 güvenliği

Günümüzdeki tüm motorlu kara taşıtlarında bulunması gereken fren sistemi olan ABS fren sistemi, Honda PCX 125 modelinde de bulunuyor. Ani frenleme yaptığınız esnada, motorun kızaklamasını ve frenleri kilitlemesini sağlayan bu sistem, sizin kaygan ve ıslak yollarda frenleme yaptığınızda motosikletinizin kaymasını büyük bir ölçüde engelliyor. Bununla birlikte, ABS sistemi ani frenlemelerde daha hızlı bir şekilde durmanızda büyük bir rol oynuyor.

Seçilebilir tork kontrolü

Honda PCX 125 seçilebilir tork kontrolü

Honda, seyahat halinizdeyken savrulmanızı engelleyecek bir özellik daha eklemiş. Seçilebilir tork kontrolü özelliği sayesinde, arka tekerleğinizin ön tekerlekten fazla döndüğü tespit edildiğinde otomatik olarak yakıt enjeksiyonu azaltılıyor. Bununla birlikte, arka tekerliğinizin olası bir patinaj durumunda kalması ve sizi tehlikeye atması engellenmiş oluyor. Bu da yağmurlu havalarda kalkış yaptığınızda size güvenlik ve sürüş konforu sağlıyor.

CVT şanzıman

Honda CVT şanzıman

Honda, başarılı şanzıman modeli olan CVT şanzıman teknolojisini PCX 125 modelinde de kullanmış. CVT şanzıman, seyrettiğiniz hızınıza göre devrinizi gayet başarılı bir şekilde ayarlıyor, doğru oranda vites atmanızı sağlıyor. Bu otomatik şanzıman teknolojisi sayesinde ise, yoldan başka hiçbir şeye odaklanmıyorsunuz.

Sizler için Honda’nın başarılı motosiklet modellerinden bir tanesi olan Honda PCX 125 modelini tüm detaylarıyla birlikte inceledik. Honda PCX 125 özellikleri, sizlere konforu ve güvenliği aynı anda sağlıyor ve Honda PCX 125’in motor seçenekleri sayesinde performansınızdan da ödün vermemiş oluyorsunuz. Sizler daha önce Honda PCX 125 kullandınız mı? Kullandıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

17
6
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
4
4