HTC, U11, U11+ ve U12+’ın Android Pie Güncelleme Takvimini Yayınladı

10
6
3
1
1
AR-GE departmanını Google’a satmasından bu yana belini doğrultmakta güçlük çeken HTC’nin son ‘gerçek HTC’ telefonları için Android Pie güncelleme takvimi yayınlandı.

Bir akıllı telefon üreticisinin belki de en çok üzerine titremesi gereken departmanlarından olan Ar-Ge departmanını Google’a satan HTC, eski ekibin geliştirdiği son telefonlardan oluşan serisiyle piyasadaki yerini korumaya çalışıyor.

Bu cihazlar arasında yer alan U11, U11+ ve U12+ için yayınlanacak olan Android Pie güncellemesine dair bir yol haritası paylaşan HTC, ürünlerini güncel tutmayı amaçlıyor. Şirket, 2.57 milyon takipçisi olan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Android 9 güncelleme durumunu paylaşmak istedik.” diyerek, U11, U11+ ve U12+’ın bu yılın ikinci çeyreğinde güncellemeyi alacağını söyledi. Şirket tam bir tarih vermezken, güncelleme yayınlanma tarihlerinin ülkeler ve operatörlere göre farklılık gösterebileceğini belirtti.

HTC en son 7 ay önce güncellemelerin sözünü vermiş ve dağıtımın başlayacağını bildirmişti. Sonuç hiç de öyle olmadı. HTC U Ultra’nın güncelleme alacak telefonlar arasında yer almaması da kullanıcıları biraz kızdırmıştı.

HTC’nin en pahalı ve en güçlü telefonu olan HTC U11 Life, şu anda Android 9 özelliklerine sahip ve en az iki yıllık güncellemeyi garanti ediyor.

İkinci çeyrek olarak adlandırılan dönem 30 Haziran’da sona eriyor. Üstelik bu sadece güncellemenin dağıtılmaya başlanacağı tarih. Yani güncelleme gelene kadar daha aylar geçebilir. Öte yandan Google’ın Mayıs 2019’da Android 10’u tanıtması bekleniyor.

Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/htc-android-pie-u11-u11-plus-u12-3675088
10
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
6
3
1
1