Huawei, Android’e Alternatif Olarak Aurora İşletim Sistemini İnceliyor

30
9
7
3
2
Son haftalarda Android’e alternatif işletim sistemi bulmaya odaklanan Huawei, Salfish işletim sisteminden çatallanan Aurora’yı da bir alternatif olarak inceliyor.

ABD’nin yaptırımlarından sonra Google, Çinli teknoloji devi Huawei’ye Android desteği vermeyeceğini açıklamıştı. Huawei kadar büyük bir firma, tabii ki bu kararın üstüne akıllı telefon üretimini durduracak değildi. Kendi işletim sistemini geliştirmeye koyulan Çinli üretici, bir yandan da alternatiflere bakıyor.

Huawei, kendi işletim sistemini sıfırdan kurmakla uğraşmak istemiyor olabilir. Şirketin gözü kullanabileceği diğer işletim sistemlerine dönmüş durumda. Tabii ki çok fazla alternatifleri yok ancak Rus medyasından The Bell’in haberine göre, Aurora OS bir adım öne çıkıyor. Gazetenin iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Huawei yöneticisi Guo Ping, Rusya Federasyonu’nun Dijital Gelişim, İletişim ve Kitle Medya Bakanı Konstantin Noskov ile yaptığı görüşmede Aurora OS’u kullanmak konusunda fikir aldı.

Aurora OS, Rus yapımı bir mobil işletim sistemi ve Finli şirket Jolla’nın açık kaynak kodlu işletim sistemi Salfish’ten çatallanarak oluşturuldu. Çok kullanıcısı olmayan bu işletim sistemi gizlilik ve güvenliğe odaklanmasıyla pek çok kişinin güvenini kazanmış durumda.

hua

The Bell’e göre Huawei, bazı cihazlarında Aurora’yı test etmeye başlamış durumda. Android olmayan bir işletim sistemine geçmek oldukça riskli bir hareket ve yeterli uygulama desteği olması ortalama bir kullanıcı için oldukça önemli. Huawei bu nedenle uygulama geliştiricilerine ulaşarak kendi AppGallery uygulama mağazasına ürün geliştirmelerini istiyor. Play Store’a alternatif olarak da Aptoide üzerinde çalışıyorlar. Yine de Android’e tamamen sırtını dönmek firmanın muhtemelen son çaresi olacak.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/huawei-aurora-salfish-os-fork-android-alternative/
30
9
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
9
7
3
2