İyi Bile Dayandı: İkinci El Otomobillerde 'Sadece Temmuzda' Yüzde 8 Fiyat Artışı Bekleniyor

88
7
3
3
2
Cardata CEO'su Hüsamettin Yalçın, otomobil alım satımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında 300 bin ikinci el otomobil satışı beklediklerini söyleyen Yalçın, ikinci el pazarında da fiyat artışı olacağını belirtti. Yalçın'a göre ikinci el otomobiller, yüzde 8 civarında değerlenecek.

Otomobillerle ilgili veriler paylaşan ve araçların fiyat değerlendirmesini yapan Cardata'nın CEO'su Hüsamettin Yalçın, otomobil satın almayı düşünen vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Araç fiyatlarında artış yaşanmasını beklediklerini söyleyen Yalçın, özellikle de ikinci el otomobillerin fiyatlarında yüzde 8'e ulaşan zam beklentisi içerisinde olduklarını açıkladı.

Hüsamettin Yalçın tarafından yapılan açıklamalara göre 1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kaldırılması, zaten araç satın almayı düşünen vatandaşlar için zaman yarattı. İnsanların bu zamanı değerlendirerek otomobilleri inceleyeceklerini ifade eden Yalçın, temmuz ayında toplamda 300 bin adet ikinci el araç satışı beklediklerini belirtiyor. 

Sıfırda yüzde 4, ikinci elde yüzde 8 zam bekleniyor

Otomobil fiyatlarına zam geliyor

Cardata CEO'sunun açıklamalarına göre temmuz ayında, sıfır araç fiyatlarında yüzde 4 yükseliş yaşanacak. Zaten çok yüksek olan ikinci el otomobil fiyatlarında ise yüzde 8'e ulaşan fiyat artışları gerçekleşecek. Bu durumdan etkilenmek istemeyen vatandaşlar için bir tavsiye veren Hüsamettin Yalçın, önümüzdeki 1 haftanın en doğru zaman olduğunu belirtiyor.

Hüsamettin Yalçın'a göre otomobil fiyatları bu kadar yüksekken, satışların düşmesi pek de mümkün değil. Vatandaşların artık otomobili de bir yatırım aracı olarak görmeye başladığını aktaran Yalçın, Ocak 2020'de ikinci el araç satın alan bir vatandaşın Aralık 2020'de yüzde 75 civarında kar ettiğini belirtiyor. Bunun diğer yatırım araçlarında bile görülmeyen bir karlılık olduğunu belirten Cardata CEO'su, kredi faizlerinin düşmesiyle otomobil satışlarında çok büyük patlamalar yaşanacağına inanıyor.

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ikinci-el-otomobilde-patlama-beklentisi-fiyatlar-artacak-1850808
88
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
88
7
3
3
2