Toyota, Türkiye'de Rekor Kırdı: Haziran 2021, Tüm Zamanların En İyi Haziran Ayı Oldu

19
8
3
2
2
Toyota, haziran ayına ait binek otomobil ve hafif ticari araç satış rakamlarını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota, geçtiğimiz ay toplam 5 bin 368 adet araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, Toyota'nın Türkiye tarihindeki en iyi haziran ayını geçirdiğini gösteriyor.

Japonya merkezli otomobil devi Toyota, haziran ayına ilişkin araç satış rakamlarını açıkladı. Toyota tarafından yapılan açıklamalar, şirketin Türkiye tarihindeki en iyi haziran ayını geride bıraktığını gözler önüne seriyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, kırılan bu rekordan memnuniyet duyulduğu belirtildi. Peki Toyota, haziran ayında kaç adet araç satışı gerçekleştirdi?

Toyota'nın açıkladığı verilere göre haziran ayında, binek ve hafif ticari araç kategorisinde toplam 5 bin 368 adet araç satışı gerçekleştirildi. Ayrıca şirket, haziran ayında filo araç satışı konusunda da kendi rekorunu kırdı. Toyota, açıkladığı verilere göre haziran ayında 2 bin 264 adet filo araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, Toyota'yı Türkiye'de ilk beş içerisine soktu.

Toyota, ocak ayından bu yana 27 bin 590 adet binek otomobil sattı

Toyota Corolla

Toyota tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin 2021 yılında gerçekleştirdiği satış rakamlarına da değinildi. Bu açıklamalara göre Toyota, ocak ayından haziran ayı sonuna kadar Türkiye'de 27 bin 590 adet binek otomobil satmış durumda. Bu da toplam pazarın yüzde 8,9'unun Toyota'ya ait olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca aynı dönemde gerçekleştirilen hibrit motorlu araç satışlarının, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 162 arttığını belirtelim.

Merak edenler için, haziran ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarının da büyüdüğünü söyleyelim. Paylaşılan verilere göre bu sektör, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 büyüdü. Bu süreçte 79 bin 819 adet satış gerçekleştirilirken bu satışların 62 bin 348 otomobildi. Haziran ayında gerçekleştirilen hafif ticari araç satışı ise 17 bin 471 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/otomobil/toyota-turkiye-tum-zamanlarin-en-yuksek-haziran-satisina-ulasti
19
8
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
8
3
2
2