iOS Geliştiricileri, iOS 13'teki Konum İzinlerinden Dolayı Tim Cook'a Şikayette Bulundu

13
9
3
1
1
Apple'ın uygulama mağazası App Store için uygulama geliştiren geliştiricilerden bazıları, Apple’ın iOS 13’teki konum izinlerinde yapılan değişiklikleri rekabet karşıtı olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Bu konuda hemfikir olan geliştiriciler, Tim Cook'a şikâyette bulundu.

Apple, iOS 13'te geliştiricilerin kullanıcı konumlarını nasıl kullanabileceği konusunda bazı değişikliklere gitti. Bu değişikliklerden çok da hoşlanmayan bir grup uygulama geliştiricisi, değişiklikleri rekabete aykırı olarak nitelendirmek için güçlerini birleştirdi ve şikâyetlerini doğrudan Tim Cook’a iletti.

The Information tarafından yayınlanan haberde geliştiriciler, iOS 13’teki yeni konum değişikliklerinin işlerine zarar vereceğini söylüyor. Ayrıca Apple’ı rekabeti engelleyici tavrı ve uygulamaların konum verilerini kullanmak zorunda kalmaları konusunda “çifte standart” uygulamakla suçluyorlar. Geçtiğimiz cuma günü Apple CEO’su Tim Cook’a gönderilen bir e-postada 7 uygulama geliştiricisi şirketin liderleri, iOS işletim sisteminin gelecek sürümlerinde şirketin konum izleme uygulamalarındaki yeni kısıtlamaları hakkında endişelerini dile getirdiler.

Konum değişiklikleri hakkında Tim Cook'a e-posta gönderen 7 geliştirici ise şöyle:

  • Tile
  • Arity
  • Life360
  • Zenly
  • Zendrive
  • Twenty
  • Happn

iOS 13, kullanıcılara uygulamaların arka planda konum verilerini nasıl kullandıklarına dair ayrıntılı bir görünüm göstermek de dâhil olmak üzere konum verileri ve izinlerinde çeşitli değişikliklere gidiyor. iOS 13, ayrıca bir uygulamaya arka plan erişimini kullanırken sürekli konum izni vermek yerine, uygulamaların “sadece bir kez” konuma erişmesine izin veren yeni bir seçenek içeriyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/17/ios-13-location-access-developers/
13
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
9
3
1
1