İstanbul Valiliği, Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Toplu Organizasyonlara Kısıtlama Getirdi

18
10
5
2
1
İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan açıklamalarda koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde uyulması gereken kurallar açıklandı. Alınan yeni kararla birlikte düğün, nişan gibi toplu etkinliklere çeşitli kısıtlamalar getirildi.

Ülkemizde ağustos ayının başından bu yana günlük koronavirüs vaka sayısının 1.000'in üstünde seyretmesi, bazı il ve ilçelerde çeşitli kısıtlamaların getirilmesine sebep oldu. Getirilen yeni önlemlerde özellikle kapalı alanlara, toplu organizasyonlara ve 65 yaş üstü vatandaşlara odaklanıldı.

İstanbul Valiliği de bu kapsamda şehir genelinde uyulması için bazı yeni kısıtlamalar ve önlemler getirdi. Valilik tarafından alınan kararlarda düğün, nişan ve nikâh gibi toplu şekilde düzenlenen etkinlikler için alınması gereken önlemler belirtildi.

Düğünlerde oyun ve danslara yasak

koronavirüs düğün, gelin, damat

Valilik tarafından yapılan açıklamada kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler yapılması yasaklandı. Ayrıca düğün ve nikâh salonlarında koltuk ve sandalye düzeninin toplam kapasitenin üçte birini aşmaması gerektiği ve mesafe koşullarına uyulması gerektiği ifade edildi.

Yine düğün ve nikâhlarda paketli su servisi dışında her türlü yiyecek ve içecek servisinin ya da ikramının yapılmaması gerektiği, düğünlerde oyun ve dans gibi faaliyetlere müsaade edilmemesi gerektiği açıklandı. Ayrıca gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş üstü ve 15 yaş altı vatandaşların merasimlere katılmasına izin verilmemesi gerektiği ifade edildi.

31 Ağustos 2020 Pazartesi günü geçerli olacak olan kararlara uyulmaması durumunda idari para cezası uygulanacağı, aykırılığın durumuna göre suç konusu davranışlar için adli ve idari işlem başlatılacağı açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamaların tamamına detaylı bir şekilde buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbul-valiliginden-dugunlerle-ilgili-onemli-karar-6012859/
18
10
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
10
5
2
1