CEO Jack Dorsey, Bitcoin'in Twitter İçin Anlamını Açıkladı

5
5
2
1
1
Twiter kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin'in Twitter'ın geleceğindeki en önemli hususlardan bir tanesi olduğunu açıkladı. Dorsey'in yaptığı açıklamalar, Bitcoin'in Twitter'daki ödeme yöntemlerinden biri olacağının bir göstergesi kabul ediliyor. Ayrıca bu açıklamalar, ARK Invest isimli yatırım şirketinin de iştahını kabarttı.

Dünyanın en büyük mikroblog sitesi Twitter'ın kurucusu Jack Dorseyuzunca bir süreden sonra ilk kez 39 bin dolar seviyelerine yükselen Bitcoin'i destekleyen isimlerin başında geliyor. Hem kendisi adına hem de şirketi adına Bitcoin aldığı zaten bilinen Dorsey, yaptığı son açıklamalarda Bitcoin'in Twitter için bir gerçek olduğunu söyledi. Dorsey'e göre Twitter'ın geleceğinin büyük bir parçası, küresel bir para birimi haline gelecek Bitcoin'in ta kendisi.

JPMorgan'ın deneyimli analistlerinden bir tanesi olan Douglass Anmuth'un sorularını yanıtlayan Dorsey, Twitter'ın kullanıcılara para kazandırmasını sağlayacak yeni özelliklerinin nasıl daha fazla kullanılabilir olacağını sorması üzerine bombayı patlattı. Dorsey tarafından yapılan açıklamalara göre Bitcoin, Twitter'ın kullanıcıya para kazandıracak en yaygın ödeme yöntemi olabilir.

Jack Dorsey'in açıklaması, ARK Invest'in milyonlarca dolarlık Twitter hissesi almasına yol açtı

Jack Dorsey

Jack Dorsey tarafından yapılan açıklamalar, New York merkezli yatırım yönetim şirketi ARK Invest'in de iştahını kabarttı. Twitter'la ilgili bir açıklamada bulunan şirket, 88,74 milyon dolar karşılığında 123 bin 786 lot Twitter hissesinin satın alındığını duyurdu. Bu satın alma işlemleri, şirketin değerine de değer kattı. An itibarıyla 71,69 dolardan işlem gören hisseler, nisan ayından sonraki en yüksek seviyelerine ulaşmış oldu.

Jack Dorsey'in sahip olduğu tek şirket, Twitter değil. Dijital ödeme yöntemleri şirketi Square'in de kurucusu olan Dorsey, bu şirketin merkezi olmayan finansal hizmetler sektörüne de giriş yapmak için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Dorsey tarafından yapılan tüm bu açıklamalara baktığımızda, Bitcoin'in artık hayatımızın bir gerçeği olmaya çok yakın olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak : https://news.bitcoin.com/jack-dorsey-bitcoin-big-part-of-twitters-future-global-currency/
5
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
5
2
1
1