Japan Display, Hayata Dönmelerini Sağlayacak 2.1 Milyar Dolarlık Teklifi Kabul Etti

23
3
1
0
0
Uzun süredir sıkıntılı günler geçiren Japan Display, 2.1 milyar dolarlık teklifi kabul ederek nefes aldı. Şirket, bu ücretle doğru adımlar atarsa yeniden ön saflara gelebilir.

Japonya'nın LCD ekran üreticisi, sık sık haberlerimizde gündeme geliyordu. Apple ile yapılan anlaşmalar, OLED ekranlara geçişin şirketi sekteye uğratması derken iyi bir haber geldi. Tayvan'ın önde gelen ekran üreticisi TPK Holding ve Çin merkezli varlık yönetim şirketi Harvest Group, 2,1 milyar dolarlık desteği, Japan Display tarafından kabul edildi. İmzalar bugün atıldı.

Bu kurtarma karşılığında, Japan Display hisselerinin yüzde 49.8'i TPK Holding ve Harvest Group ortaklığına geçecek. Yapılan bu anlaşma, taraflar dışında Japon Hükumetini de memnun etmiş durumda. Japon Hükumeti, Japan Display'in yabancı ülkelere satılmaması konusunda firmayı baskı altına alıyordu. Anlaşma sonucunda ortaklığın fazla kısmı çok az bir farkla bile olsa şirket sahiplerinde kaldı.

Sorunların 2015 yılında Apple'la aralarında geçen yeni bir fabrika kurma anlaşması ve Apple'ın OLED ekranlarını üretmek için çalışırken düşen LCD ekran siparişlerinden kaynaklandığı biliniyordu. 1,5 milyar dolarlık OLED projesinin finansmanı, büyük ölçüde Apple tarafından karşılanmış ancak bu Japan Display'in borçlarını ödemesi için yeterli gelmemişti. Birkaç kez ortaya atılan iddiların ardından şirket, bu kez iyi bir imkan yakalamış gibi görünüyor. 

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/04/12/apple-supplier-japan-display-agrees-to-21b-bailout
23
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
1
0
0