8
4
2
1
0

Güney Kore merkezli elektronik şirketi Samsung, hepimizin bildiği üzere günümüzün en büyük teknoloji üreticilerinden biri. Daha çok Cupertinolu bir başka teknoloji devi Apple ve Apple’ın iPhone cihazlarıyla karşılaştırılan Samsung, şu anda dünya mobil pazarının yaklaşık %28’ini elinde tutuyor. Onu, %27 gibi bir oranla hemen ardından Apple takip ediyor.

Dünya genelinde iki firmanın mobil pazardaki payları hemen hemen aynı olsa da Apple’ın ezici üstünlük kurduğu, daha doğrusu Samsung’un pek iş yapamadığı bir ülke var: Japonya. Bu videomuzda ise Samsung isminin Japonya’da neden hiç kullanılmadığına, konuklarımız eşliğinde yanıt arıyoruz.

Samsung ismi Japonya’da neden kullanılmıyor?

Japonya'da markaların pazar payları

Günümüzün iki teknoloji devi ülkesi Güney Kore ile Japonya arasında aslında pek bilinmese de özellikle teknoloji alanında yıllardan beri devam eden bir soğuk savaş hakim. İki ülke arasında geçmişte yaşanan olaylar ve Samsung’un geçmişte emoji kullanımlarında yaptığı birkaç değişiklik de ülkeler arasında yaşanan bu gerginliğin nedenleri arasında yer alıyor. Hatta bu sebeple Samsung, Japonya’da daha global olan “Galaxy” markasıyla hizmet veriyor.

Tüm bu olaylar doğrultusunda Japonya’da markaların pazar paylarına baktığımızda ise Apple’ın %68 gibi bir oranla ülkede lider konumda olduğunu görüyoruz. Apple’ı %8,89 oranıyla Sony takip ederken onun altında ise %6,02’lik pazar payına sahip olan Samsung geliyor. Sonuç olarak Japonya’da Samsung’un çok tercih edilmeyen bir marka olduğunu görüyoruz.

Samsung’un Japonya’da neden kullanılmadığına dair daha fazla bilgi edinmek ve bu konuda konuklarımız Chaby, Yoshi Enomoto ve Masataka Kobayashi’ye sorduğumuz sorulara bir göz atmak isterseniz hemen yukarıdan videomuzu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için de sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

8
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
0