Van Gogh Tablosuna Çorba Atan Aktivist Grubu, Bu Defa Aston Martin’i Tarhana Çorbası Rengine Boyadı

28
9
4
2
0
Van Gogh Tablosuna Çorba Atan Aktivist Grubu, Bu Defa Aston Martin’i Tarhana Çorbası Rengine Boyadı
Son dönemde peş peşe eylemler düzenleyerek adını duyuran Just Stop Oil adlı aktivist grubu, bu defa Londra’da Aston Martin mağazasını sprey boyayla turuncuya boyadı ve yol kesme eylemi yaptı.

Dünya üzerinde pek çok farklı aktivist grubu bulunuyor ve bu grupların hepsinin de ortak bir amacı var. Her aktivist grubu yaptığı çağrıyı insanlara duyurmak istiyor. Bu amaca ulaşmak için aktivist gruplarının zaman zaman dikkat çekici ve agresif hamleler yaptığını görüyoruz. 

Bu gruplardan biri olan Just Stop Oil ise dikkatleri çekebilmek için etrafına kalıcı olmayan ancak dikkat çekecek şekilde saldırma yöntemini tercih ediyor. Grubun son eyleminde Londra’da Park Lane Yolu trafiğe kapatılırken, bir Aston Martin şubesi de sprey boyalarla boyandı. 

Aston Martin mağazası turuncuya boyandı

16 Ekim Pazar günü İngiltere saatiyle saat 11’den itibaren eyleme başlayan protestocular, açtıkları turuncu pankartlarla Birleşik Krallık Hükümeti’ni yeni benzin ve gaz lisanslarına izin vermemeye çağırırken, Park Lane yolunu da kapattılar. Bazı protestocular kendisini asfalta yapıştırırken bazıları da birbirlerine kilitlenerek bir zincir oluşturdu. 

Eylemin başlamasının ardından bir protestocu da yakınlarında bulunan Aston Martin mağazasının tabelasını ve camlarını turuncu sprey boya ile boyadı. Protestocuları yatıştırmaya çalışan polis, eylemci grubunu güvenlik çemberine aldı. 

Just Stop Oil grubunun hedefinde petrol ve petrol bazlı ürünlerin kullanımı yer alıyor. Aktivist grubu eylemleriyle petrol bağımlılığının yarattığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Just Stop Oil’in bu ay boyunca Birleşik Krallık Başbakanı’nın resmi konutunun da yer aldığı Downing Sokağı’nda eylem yapacağı belirtiliyor. Grubun geçtiğimiz günerde de Van Gogh tablosuna çorba fırlattığı biliniyor.

Kaynak : https://www.lbc.co.uk/news/just-stop-oil-orange-paint-aston-martin-park-lane/
28
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
9
4
2
0