Dünyanın En Popüler Dijital Öğrenim Platformlarından Kahoot! Artık Türkiye'de

58
9
3
2
0
Oyun oynarken bir şeyler öğrenilmesini sağlayan Kahoot!, Türkiye'ye resmen giriş yaptı. Bir süredir kullanılabilir olmasına rağmen Türkçe dil desteğine bile sahip olmayan platform, bundan sonra çok daha fazla Türk kullanıcı tarafından deneyimlenecek gibi görünüyor.

Oyun oynarken bir şeyler öğrenmenizi sağlayan popüler platformlardan bir tanesi olan Kahoot!, Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Aslında uzun bir süredir de kullanılabilen ancak Türkçe dil desteğine sahip olmayan platform, Türkiye'ye giriş yaparak operasyonlarını ülkemizde de sürdürmeye başladı.

Koronavirüs pandemisiyle önem kazanan uzaktan eğitim süreci, Kahoot! gibi hizmetlere gösterilen ilgiyi artırmış durumda. Hatta 2020 yılı verilerine göre bu dijital öğrenim platformu, Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Artık Türkçe olarak da hizmet veren platform, öğrenci ve öğretmenlerin de tercih ettiği bir mecra haline gelmiş durumda.

Kahoot!

İçerisinde gerçek kullanıcılar tarafından oluşturulmuş sayısız testin bulunduğu platform, başta matematik olmak üzere hemen her dersin pekiştirilmesi için kullanılabiliyor. Platformu ülkemizde kullanan 140 binden fazla öğretmen, oluşturdukları testler ile öğrencilerinin alıştırma yapmasını ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmesini sağlıyor. Bu arada, Kahoot! platformunda Türkiye'den 2 milyonu aşkın öğrenci bulunduğunu da belirtelim.

Yalnızca eğitim değil, kurumsal işletmeler ya da günlük kullanıcılar tarafından da kullanılabilen Kahoot!, herkesin kendine uygun olan bir test bulmasını sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, kendi oluşturdukları testleri diğer kullanıcılarla paylaşarak, yarışmalar düzenleyebiliyor. iOS ve Android ekosisteminde kullanılabilen Kahoot!, Türkiye atağından sonra ülkemizdeki en popüler uygulamalardan bir tanesi olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://webrazzi.com/2021/06/15/oyun-tabanli-ogrenme-platformu-kahoot-turkiye-ye-acildi
58
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
58
9
3
2
0