KaiOS ile Çalışan Tuşlu Tasarıma Sahip Garip Bir Nokia Telefon Ortaya Çıktı

21
4
3
1
1
İsminin gizli kalmasını isteyen bir kaynak, KaiOS işletim sistemini kullandığını iddia ettiği bir Nokia cihazının fotoğraflarını paylaştı. Google Asistan'ın ve Google Chrome'un rahatlıkla görülebildiği cihazın işletim sistemi hakkında fikir ayrımları bulunuyor.

Google, düşük özellikli telefonlar için iki farklı işletim sistemine sahip. Bunlardan biri, 1 GB ya da daha az belleğe sahip olan cihazların tercih ettiği ve orijinal Android'in deyim yerindeyse biraz daha seyreltilmiş hali olan Android Go. İkinci seçenekse Google'ın Kai Technologies ile ortak çalışarak geliştirdiği ve Google hizmetlerini alabildiğiniz KaiOS işletim sistemi.

Ortaya çıkan görüntülerde yeni bir Nokia markalı cihaz ortaya çıktı. Görüntülere bakıldığı zaman kesinlikle Android'in hafif bir sürümünü kullandığı görülen cihazın KaiOS işletim sistemini kullandığı düşünülüyor.

nokia

9to5Google, bugün hâlâ geliştirme sürecindeki bir Nokia olduğu düşünülen telefonun fotoğraflarını paylaştı. İsminin gizli kalmasını isteyen bir kaynak, cihazın bir çeşit Android işletim sistemini kullandığını ve herhangi bir yerde marka bulunmamasına rağmen cihazın Nokia'ya ait olduğunu belirtti. Tabii ki önceden de belirttiğimiz gibi telefonun Android kullanmıyor olması ve Linux tabanlı KaiOS kullanıyor olması çok daha muhtemel.

kaios

Görseller dikkatli bir şekilde incelendiği zaman ana ekrandaki öğelerin KaiOS'ta olduğu gibi dizildiğini ve aşağıdaki araç çubuğunun KaiOS'taki gibi üç adet seçeneğe sahip olduğu görülebiliyor.

Tüm bu ipuçlarının yanı sıra ekranda Google Chrome uygulamasının görülmesi akıllara direkt bir Android cihazı getirse de KaiOS'un Google ile ortak bir çalışma olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Tabii ki ekrandaki Google Asistan detayını da atlamamak gerekiyor.

Son olarak cihazın dış görünüşüne baktığımız zaman kesinlikle ve kesinlikle bir amiral gemisi olmadığını, basit ihtiyaçları karşılamak üzere çıkacağını görebiliyoruz. Altta bir tuş takımının rahatlıkla görülebildiği cihazın bir adet de ön kameraya sahip olduğunu görüyoruz. Uzun zamandır görmediğimiz 9 tuşlu bir tuş takımına sahip olan cihaz, en son teknoloji olmasa da yeni teknolojiye sahip olan eski bir cihaz gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/07/18/android-powered-nokia-feature-phone-gets-leaked-but-its-probably-running-kaios/
21
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
3
1
1