'Keşke Görmeseydim' Dedirtecek Kadar Garip Tasarımlı 20 Telefon

76
37
14
8
5
Cep telefonları hayatımıza gireli 30 yıldan fazla bir zaman oldu. Bu 30 yılı aşan süre boyunca birçok telefon hayatımıza girdi ve çıktı. Bizde içeriğimizde cep telefonu tarihinin en garip tasarımlı telefonlarını size sunuyoruz.

Cep telefonlarının tarihi 30 yılı aşmış durumda. Şimdi kullandığımız telefonların tasarımları birbirini andırmakla beraber, bundan daha birkaç yıl öncesine kadar telefon üreticileri garip cep telefonu tasarımları ile rakipleriyle mücadele etmeye çalışıyordu. 

Tabi ki bu garip tasarımlı telefonlar furyasının en önünde, zamanının en büyük telefon üreticisi olan Nokia bulunuyordu. Nokia’nın tasarımları ile yarış içinde olmak isteyen Samsung ise çılgın tasarımları ile ne gözler kanattı. İşte karşınızda en garip tasarımlı cep telefonu modelleri:

20- LG G Flex

lg g flex

LG, G Flex’i akıllı telefon yarışının çok kızıştığı bir anda piyasaya sürmüştü. Firma, G Flex’in eğimli tasarımı ile rakiplerinin önüne geçmesini istedi. LG G Flex, dünyanın ilk kavisli telefonu oldu. Beklediği ilgiyi insanlardan gördü mü? İşte bunu bilemiyoruz. 

19- Samsung Galaxy Round 

samsung galaxy round

LG eğimli telefon yapar da, Samsung durur mu? Samsung, LG G Flex’e cevap olarak, Galaxy Round’u piyasaya sürdü. Samsung, LG G Flex’in boyuna olan eğimine, enine eğimli Galaxy Round’la cevap verdi. Samsung’un bu ilginç eğimli tasarımı, Galaxy Round’tan sonra kullanmadı. 

18- Virgin Mobile Lobster

virgin mobile lobster

Virgin Mobile Lobster, 2006 yılında piyasaya sürüldü. Virgin Mobile Lobster, telefon özelliklerinin yanında bir de televizyon özelliğine sahipti. Virgin Mobile Lobster aracılığıyla kullanıcılar, televizyon izleyebiliyorlardı. Cep telefonundan televizyon izleyebilmek o yıllar için mucize gibi bir şeydi. 

17- Motorola StarTac Rainbow

motorola startac rainbow

Listemizdeki en eski telefonlardan biri Motorola StarTac Rainbow. Motorola’nın Startac serisi, 90’lı yılların en önemli telefon serilerindendi. Motorola StarTac Rainbow da Startac ailesinin rengarenk üyesi olarak piyasaya sürülmüştü.

16- Samsung Matrix

samsung matrix

Samsung Matrix(SPH-N270), 2003 yılında Matrix üçlemesiyle örtüşecek bir çalışma olarak üretildi. Samsung Matrix, sınırlı sayıda üretildi. Samsung Matrix, The Matrix Reloaded’da görünen bir telefondan yola çıkılarak tasarlandı. Matrix’ten fırlayan tasarımına rağmen Samsung Matrix’le MP3 dinlemeyi, video izlemeyi ya da internete girmeyi düşünmeyin. 

15- Samsung Juke 

samsung juke

Samsung Juke, özel bir müzik çalar olarak ikiye katlanacak şekilde tasarlandı. Juke, tasarımı sayesinde kapağı kapalıyken de müzik çalabiliyordu. Kapak açıldığında ise cep telefon özellikleri kullanılabiliyordu. İyi düşünülmüş bir tasarıma sahip olmasına rağmen Samsung Juke, rakipleri ile mücadele edemedi. 

14- Haier P7

haier p7

Haier P7, 2004 yılında piyasaya sürüldüğünde artık insanlar telefon tasarımlarından şaşıramaz hale gelmişti. Haier P7, abartılı bir dondurma çubuğu görüntüsü ile insanların karşısına çıktı. Telefonun ekranı 64 x 128 piksel çözünürlüğüne sahipti. Haier P7’nin kamerası ise yalnızca 0.3 megapiseldi. Telefon, görünüşündeki garipliğe rağmen tek bir şarj ile 6 güne kadar kullanılabiliyordu. 

13- Siemens Xelibri

siemens xelibri

Siemens, Xelibri serisi telefonlarını 2004 yılında piyasaya sürdü. Siemens, Xelibri serisinin “moda" olmasını istediği için tasarımcılarını serbest bıraktı. Siemens Xelibri’ler moda aksesuarı olarak pazarlandı ve yüksek fiyatlarla satıldılar. Xelibri serisi telefonlar göz alıcı tasarımlarına rağmen, temel cep telefonu özelliklerinden fazlasını kullanıcılarına sunamadılar. 

12- Toshiba G450

toshiba g450

Toshiba, normalde cep telefonu üretici olarak düşünebileceğimiz bir şirket değil. Şirket zaten çok az cep telefonu üretti ve daha sonra bu piyasadan çekildi. Ancak Toshiba’nın ürettiği G450 cep telefonu, tarih sayfalarında durmaya devam ediyor. G450 ikiye bölünmüş, daire şeklinde yerleştirilmiş tuş takımı ve  USB belleklere benzer tasarımı ile unutulmak için bekliyor.

11- Motorola V70

motorola v70

Motorola V70, gördüğünüzde anında tanıyabileceğiniz bir tasarıma sahipti. V70, standart bir telefon tasarımından öte “moda” olacak bir telefon olarak tasarlandı. Neon arka ışıklı tuş takımı ve değiştirilebilir çerçeveler içeren döner bir dairesel monokrom paneli, bir WAP tarayıcısına, GPRS özelliklerine, titreşimli bir moduna ve sesle aramaya da sahipti.

10- Nokia 7280

nokia 7280

Nokia 7280, bu listedeki ilginç tasarımlı telefonlardan biri. Nokia 7280, Star Trek ya da Doctor Who’dan fırlamış bir tasarıma sahipti. 7280’nin ekranı kapalıyken bir ayna gibiydi. Telefonun numarasız bir tuş takımı vardı. 

9- C91 Golden-Buddha Telefon

c91 golden buddha

2009 yılında C91 Golden-Buddha cep telefonu piyasaya sürüldü. Bu istiridye tarzı telefon, Budizm’in maneviyat sembolü olan Svastika’nın etrafına yerleştirilmiş tuş takımı ile tasarlanmıştı. Telefonun öne çıkan özelliği ise altın bir görünüm sağlayacak şekilde tasarlanmış olmasıydı. Telefon, 2 inç ekran, 1.3 megapiksel kamera ve çift SIM desteği sunuyordu. 

8- Nokia 7600

nokia 7600

Nokia 7600, şirketin ilk 3G telefonu oldu. 7600, zamanı için büyük olan ekranının etrafına yerleştirilmiş tuşlar ile beraber tasarlandı. 

7- Bang & Olufsen Serenata

bang & olufsen serenata

Bang & Olufsen ve Samsung beraber Serenata’yı üretmek için güçlerini birleştirdiler. Serenata, 2007 yılında piyasaya sürüldü. Telefon sürgülü bir hoparlörü olan bir müzik çalar olarak tasarlandı. Serenata, 2000 dolar fiyatla piyasada yer aldı. 

6- Nokia 7700

nokia 7700

Nokia 7700, duyurulduğunda hiç olmayacak kadar ilginç bir cihazdı. 7700, 640 x 320 piksel çözünürlüğe sahip, 3.5 inç büyüklüğünde renkli bir dokunmatik ekrana sahipti. Nokia, 7700’ın medya oynatmak için kullanılan bir cihaz olmasını amaçladı. Nokia 7700, ekran özelliklerinin yanında bir kelime işlemci, elektronik tablo ve daha fazlasını içeren eksiksiz bir uygulama grubuna da sahipti. Ancak 7700’ın ömrü kısa oldu. Nokia, pazar payının düşmesi nedeniyle standart cep telefonlarına geri döndü ve 7700’ı iptal etti.

5- Bang & Olufsen Serene 

bang & olufsen serene

Bang & Olufsen ve Samsung, Serenata’dan önce Serene’yi beraber geliştirdiler. Serene, iki ortak tarafından piyasadaki yüksek kaliteli telefonlarla yarışmak için tasarlandı. Kapağının açılmasına yardımcı olmak için güç destekli bir menteşe, iPod tarzı bir kaydırma tekerleği ve bir LCD ekran içeren ancak iyi bir özellik bulunmayan şık bir tasarıma sahipti.

4- Nokia N-Gage 

nokia n-gage

Nokia N-Gage, piyasadaki oyun telefonlarının atası olarak tarihteki yerini aldı. Nokia, oyun oynamayı seven kullanıcılara hitap etmesi için Nokia N-Gage’i tasarladı. Nokia N-Gage, büyük bir satış rakamı yakalamadı belki ama sevenlerinin kalbindeki yerini korumaya devam ediyor.

3- Nokia N93

nokia n93

Nokia, Nokia N93’ü 2006 yılında piyasaya sürdü. N93, her şeyden önce video çekimi için tasarlanmış bir telefondu. Bu nedenle telefonun tasarımında, zamanının video kameralarından faydalanılmıştı. N93, 2.4 inç renkli QVGA ekrana, Carl Zeiss optiğe ve 3.2 megapiksel kameraya sahipti. 

2- Nokia 7710

nokia 7710

Nokia, 7710 model telefonunu 2005 yılında piyasaya sundu. 7710, geniş ekranı ile PDA stili bir telefondu. Üretkenlik için iyi bir telefon olan 7710, oyun oynamak için de mükemmeldi. Nokia, 7710’u 3G olmadan ürettiği için telefon erken bir aşamada rakipleri tarafından geride bırakıldı. 

1- Telson TWC 1150

telson twc 1150

Telson TWC 1150 özel bir telefon olarak geçmişimizde duruyor. Telson TWC 1150, bileğe takılabilen bir telefon olarak tasarlandı. Telson TWC 1150’nin tasarım fikri ile akıllı saatlerin atası olduğu kesin.

Kaynak : https://www.pocket-lint.com/phones/news/131841-the-weirdest-and-wackiest-mobile-phones-you-won-t-admit-you-owned
76
37
14
8
5
Emoji İle Tepki Ver
76
37
14
8
5