Bir Türk, İddialara Göre Kripto Para Birimlerinden Al-Sat Yaparak 2 Ayda 3 Milyon TL Kazandı

90
18
7
4
0
Burak Can Baskın isimli bir gencin abisi, Twitter'dan kardeşinin kripto para zengini olduğunu açıkladı. Baskın'ın açıklamalarına göre bu genç, sahip olduğu 2 bin TL'yi al sat yaparak, 3 milyon TL'ye çıkarmıştı. Üstelik yine iddialara göre Burak Can Baskın, kaldıraçlı işlem yapmıyor ve teknik analiz de bilmiyordu.

Burak Can Baskın isimli gencin ağabeyi İsmail Baskın, Twitter'da yaptığı paylaşım ile kardeşinin yalnızca 2 ay içerisinde kripto para alım satımı yaparak, 2.000 TL'yi 3 milyon liraya çıkardığını belirtti. 

Twitter'da ilgili paylaşımı gören bazı kripto para yatırımcıları ise böyle bir şeyin kaldıraçlı işlemler ve çok iyi seviyede teknik analizle mümkün olacağını düşünüyorlar. Ancak ağabey Baskın'a göre kardeşi, kaldıraçlı işlem yapmadı ve teknik analizden hiç anlamayan, çoğu kişi gibi amatör düzeydeki bir yatırımcı.

Konuyla ilgili Burak Baskın'ın paylaşımı şu şekilde:

BMW

İsmail Baskın'ın açıklamalarına göre Burak Can Baskın, 20 Mart'ta attığı bir tweette, geçtiğimiz günlerde çok popüler olan BitTorrent'in 0.007 dolar olması durumunda satın alacağı aracı ve pilakasını BTT şeklinde değişteceğini belirtmiş. 

Twitter'da konunun detayları merak edilince ağabey İsmail Baskın, kardeşinin otomatik alım satım işlemleri içina herhangi bir algoritma kullanmadan, grafik ve teknik analiz bilmeden, günde yalnızca 3-4 saat uyuyarak bu tutarı elde ettiğini belirtiyor.

Kripto para piyasasında yapılan günlük işlem hacminin 750 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen abi Baskın, kardeşinin BMW'den önce de Mercedes markalı bir araca bindiğini, o aracı da yine kripto paralar ile yaptığı al satlar aracılığıyla satın aldığını ifade belirtiyor.

Milyoner olduğunu iddia eden genç, satın aldığını söylediği BMW'nin ruhsatını paylaştı

BMW Ruhsatı

Yaşanan olayın duyulmasıyla birlikte Burak Can Baskın, Twitter ve diğer sosyal ağlarda gündem haline geldi. Hatta bir kişinin aracın kiralık olduğunu iddia etmesi üzerine araca ait olduğunu söylediği bir ruhsat görüntüsü paylaşan genç, aracın kendisine ait olduğunu belirtti. Ancak Türkiye Sigorta Birliği'nin internet sitesini kullanarak aracın kasko değerini öğrenmek istediğimizde, söz konusu ruhsat fotoğrafının aksine, BMW'nin "i2" isimli bir modelinin olmadığını görüyoruz. 

İsmail Baskın'ın konuyla alakalı açıklamaları şöyle

İsmail Baskın twitter

Burak Can Baskın ise şu paylaşımla aracın ruhsatını gösteriyor

Burak Can Baskın

Peki ortaya atılan iddialar sizce doğru mu? Herhangi bir yatırımcı, yalnızca hisleriyle 2 ay gibi bir sürede 3 milyon TL'yi aşkın para kazanabilir mi? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

90
18
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
90
18
7
4
0