Laboratuvarın Süper Bilgisayarını Bitcoin Madenciliği İçin Kullanan Bilim İnsanı Tutuklandı

52
7
4
3
1
Sarov şehrindeki gizli bir laboratuvarda, kripto para madenciliği yapmak için Rusya'nın en güçlü süper bilgisayarlarından birini kullanan bir bilim insanı, çıkarıldığı mahkeme tarafından hapisle cezalandırıldı.

Bitcoin madenciliği yapmak için Rusya'nın en güçlü süper bilgisayarlarından birini gizli bir nükleer laboratuvarda kullanmakla suçlanan bir mühendis 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Andrei Rybkin, Rusya'nın kapalı şehri Sarov'da kripto para madenciliği yapmak için, işyeri bilgisayarını kullanmaktan mahkum olan üç bilim insanından biri oldu. 1949'da ilk Sovyet nükleer silahının yapıldığı Sarov Enstitüsü, Rusya'nın en güçlü süper bilgisayarlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor.

rusya nükleer tesis

Mahkeme sözcüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Rybkin, işlediği suçlarının toplamı neticesinde üç yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı" dedi. Nizhny Novgorod bölgesindeki Sarov şehir mahkemesi, Rybkin'in bilgisayar bilgisine yasa dışı yollardan erişme, bilgisayarın çalışma kurallarını ihlal etme ve zararlı bir bilgisayar virüsünü yayma suçlarından hüküm giydi.

Geçtiğimiz hafta benzer suçlardan yakalanan Andrei Shatokhin, 4 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Ayrıca geçtiğimiz ay mahkeme, yine bir Sarov laboratuvarı çalışanına süper bilgisayar madenciliği davasında 7.000 $ para cezası verdi.

Mahkemeden alınan bilgilere göre hüküm giyen grup, çoğunlukla kullanılmayan bilgisayarlarda gece vakti yaptıkları etkinlikler nedeniyle nükleer araştırma merkezine 17.700 dolar zarar verdi. Blockchain teknolojisi üzerine kurulu bir şifreleme sistemi olan Bitcoin madenciliğinin enerji maliyetleri oldukça yüksek.

Kaynak : https://www.themoscowtimes.com/2019/10/25/russian-nuclear-scientist-jailed-for-mining-bitcoins-at-secret-lab-a67897
52
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
52
7
4
3
1