Lexus, İkisi de Birbirinden Kalıplı Yeni SUV'ları "TX" ve "GX"i Tanıttı!

12
2
1
1
0
Lexus, ikisi de birbirinden etkileyici olan yeni SUV modelleri GX ile TX'i tanıttı. Kalıplı otomobiller, üçüncü sıra koltuk seçeneği de sunuyorlar.

Japon otomotiv devi Toyota'nın lüks araba markası Lexus, bugün düzenlediği bir etkinlikte iki SUV ile karşımıza çıktı. "GX" ve "TX" olarak isimlendirilen bu araçlar, konforlarıyla da teknolojileriyle de üst düzey sürüş deneyimi sunacaklar. Gelin Lexus'un birbirinden büyük SUV'larına yakından bakalım.

Lexus GX ile başlayalım. Şirketin 10 yıldan uzun süredir satışta olan SUV modeli, oldukça kalıplı bir yapıya ve sert hatlara sahip. Bu sert hatlar, yatay olarak yerleştirilen ve oldukça ince bir yapıya sahip olan LED farlar ve iri ızgara tasarımında kendini gösteriyor. Lexus GX, çevresindeki tüm otomobilleri küçücük göstermek için özel olarak tasarlanmış gibi görünüyor.

Karşınızda 2024 model Lexus GX

2024 Lexus GX

Aracın ön kısmındaki sert hatlar, arka kısımda da kendini gösteriyor. Öyle ki aracın arka kısmı neredeyse 90 derecelik açıyla tasarlandı. Bagaj kapağını boydan boya kaplayan arka aydınlatma ile çok renkli tampon tasarımı, Lexus GX'e fazlasıyla yakışmış durumda. Arazi aracının bagajının yukarı doğru açıldığını da belirtelim.

Lexus GX SUV

Biraz da iç kısma bakalım. Dış tasarımdaki büyüklük, doğal olarak iç kısımda da kendini gösteriyor. Devasa bir yaşam alanı sunan araç, 12.3 inç büyüklüğünde tam dijital gösterge ekranı sunuyor. Ayrıca 14 inç boyutunda bir de bilgi-eğlence ekranı ile karşılaştığımız Lexus GX, istendiğinde üç sıra koltukla donatılabiliyor. Kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay, baş üstü ekran, iki sıra koltuk ısıtma gibi özellikler de 2024 model SUV'da bulunuyor.

lexus gx kabin

Lexus GX, tek bir motor seçeneği ile tanıtıldı. 1.4 litrelik çift turbolu V6 motor, 349 hp beygir gücü ve 649 Nm tork değerine sahip. 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobilde hem arazi hem de şehir koşullarında direksiyon hissiyatını iyileştiren özel bir hidrolik direksiyon bulunuyor. 

Ve Lexus TX!

2024 Lexus TX

Lexus TX de GX gibi kalıplı. Ancak bu SUV, biraz daha sportif. Şık bir far ve nispeten kapalı ızgara tasarımının benimsendiği otomobilin aerodinamik yapısı GX'e kıyasla daha iyi görünüyor. Farlardaki "L" harfine benzer çizgilerin markanın isminden geldiğini belirtelim. Marka, yeni SUV'unda ufak tasarım değişikliklerini göz ardı etmemiş.

Lexus TX SUV

Lexus TX'in arka kısmı, bir nebze daha kavisli. Yine boydan boya uzanan arka aydınlatma, bu modelde biraz daha sportif bir görünüm sunuyor. Toyota ile özdeşleşen balık sırtı anten detayı, Lexus'un bugün tanıttığı her iki SUV'da da gözümüzden kaçmıyor.

Lexus TX iç tasarım

Lexus TX'in iç kısmı, biraz daha Toyota havasına sahip. 12.3 inç bilgi-eğlence ekranı, yaklaşık bir bu kadar olan tam dijital gösterge ekranı ile aynı panel içerisinde bulunuyor. Baş üstü ekran seçeneğinin de sunulduğu Lexus TX'te kablosuz Android Auto ile Apple CarPlay ise standart. Tıpkı GX'teki gibi iki veya üç sıra koltukla satın alınabilen TX, 3 adet priz ile tam 7 adet akıllı telefon şarj portuna sahip.

lexus suv

Lexus TX, üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bu bağlamda; baz modelde 2.4 litrelik çift turbolu bir motor bulunuyor. Bu motorun gücü 275 hp ve 430 Nm tork değerine sahip. Öte yandan; bu 2.4 litrelik motorun bir hibrit seçeneği de var. Hibrit motorlu yapı 366 hp beygir gücü ve 554 Nm tork değeri sunuyor. En güçlü Lexus TX ise 3.5 litrelik V6 motordan güç alıyor. 406 hp beygir gücü üreten bu hibrit yapılı motor, 50 kilometre kadar elektrikli menzile sahip olacak.

Lexus

Lexus'un yeni SUV'larının Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Markanın Türkiye'deki SUV'larının NX ve RX olduğunu hatırlatalım.

Kaynak : https://pressroom.lexus.com/
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0