Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi: Kıtadaki Maymun Çiçeği Vakalarının Eşcinsellikle İlgisi Yok

8
6
1
0
0
Afirka Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, kıtada görülen maymun çiçeği hastalığının eşcinsel erkeklerle bağlantılı olmadığını açıkladı. Ayrıca bu tür imalar nedeniyle vakaların rapor edilmesinde sorunlar yaşanabileceği ifade edildi.

Son dönemde gündemde olan konulardan biri de maymun çiçeği hastalığı. Yeni bir pandemi olmasından korkulan hastalığın, eşcinsel erkekler arasında çok sık görüldüğü belirtilmişti. Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ise Afrika kıtası için durumun böyle olmadığını belirtti. 

Yetkililer, yaptıkları açıklamada kıtada görülen maymun çiçeği vakalarının eşcinsel erkeklerle bağlantılı olmadığını belirtti. Bu yöndeki imalar nedeniyle de vakaların rapor edilmesinin azalabileceğinin ve bu durumun da hastalığın kontrolünü zorlaştıracağının da altı çizildi. 

Afrika yıllardır hastalıkla mücadele ediyor

maymun çiçeği

Maymun çiçeği her ne kadar dünya gündemi için yeni olsa da Afrika'da on yıllardır varlığını sürdürüyor. Kıtada bu hastalığın bulaşmasının en temel nedeni ise vahşi hayvanlardan insanlara bulaşması olarak biliniyor. 

54 farklı ülkenin yer aldığı Afrika'da maymun çiçeği mücadelesinde eşcinselliğin rolünün olmadığı açıklaması hastalığın kontrolü açısından önem arz ediyor. Zira pek çok Afrika ülkesinde eşcinselliğin çeşitli cezaları bulunuyor. 

Merkezin direktörlüğünü yapan Ahmed Ogwell, ellerinde konuyla ilgili sayılar olmadığını söylerken, ellerinde sayı olmadan bu görüşe nasıl ulaştıkları sorusuna "Konumuz bu değil, açıkçası bunu konu etmek de istemiyoruz çünkü uğraşmamız gereken ciddi salgınlar varken dikkatimizin dağılmasını istemiyoruz," şeklinde cevap verdi.

Maymun çiçeği yakın fiziksel temas ile bulaşabiliyor olsa da, Kuzey Amerika ve Avrupa'da görülen vakaların büyük kısmının eşcinsel ya da biseksüel erkeklerde görüldüğü rapor edilmişti.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2022/08/04/africa-cdc-kitadaki-maymun-cicegi-vakalari-escinsel-iliskiyle-alakali-degil?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1659624931
8
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
1
0
0