Microsoft, Windows'un Yeni Logosunu Tanıttı (Dahası da Var)

88
55
6
5
4
Her zamankinden daha mobil ve kullanıcılarla kurulan bağın başarı için çok önemli olduğu bir dünyadayız. Microsoft'un yeniliğe doğru adım attığını ortaya koyan yeni Windows ve uygulama logoları tanıtıldı.

Microsoft, uygulamalarını yenilemenin yanı sıra farklı ürünler, uygulama simgeleri ve logoları yenilemekle de meşgul. Şirketin baş tasarımcısı Jon Friedman, markalarının geleceğini temsil eden ve yeniden tasarlanan 100 logoyu tanıttı. Yeni Windows logosunun yanı sıra MS Office uygulamaları ve Windows 10'da varsayılan tarayıcı olacak Edge Chromium'un yeni logoları da ortaya çıktı.

Yeni tasarımlar şirket tarafından geliştirilen Microsoft Fluent Design tasarım diliyle yapıldı. Artık eskisinden daha keskin görünüyorlar ve renkler de aynı tonda geçişlere sahipler. Friedman, müşterilerden geri bildirimler aldıklarını, her bir simge için kapsamlı testler ve araştırmalar yaptıklarını açıkladı. Ayrıca düz tasarımların ve yumuşak renk tonlarının yerine derinlik, geçişler, canlı renkler ve hareketli tasarımlar tercih ettiklerini belirtti.

yeni windows logoları

Microsoft yeni tasarımlarını büyük ölçüde uygulamaları Windows ile uyumlu yapmak için yaptı. Windows 10'da, ayarlarda ve uygulamalarda görünen bazı eski simgeler tutarsız bir görüntüye neden oluyordu. Yazılım üreticisi, bu yılın başlarında Windows 10X'i duyurmasının ardından yeni Windows logosu ortaya çıkarmıştı. Windows 10X, çift ekranlı cihazlar için tasarlandı ve yeni bir Başlat menüsüne sahip.

Ayrıca şirketin hedeflerinden bir diğeri de yeniden tasarlanan simgelerin bilgisayar, VR kulaklık, akıllı telefon gibi farklı cihazlardaki kullanıcılara hitap etmesini sağlamak.

microsoft yeni windows logoları

Hem Windows 8 hem de Windows 10'da kullanılan Windows logosu düz renklerden oluşurken, yeni logo yılın her bir çeyreğini temsil eden 4 farklı tonda mavi renkten oluşuyor. Microsoft Windows 10X ile ayar panellerine, bildirim merkezine ve daha fazlasına hızlı bir şekilde erişebileceğiniz uyumlu bir alan yaratmaya çalışıyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/microsoft-windows-new-logo-fluent-design/
88
55
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
88
55
6
5
4