Motorine Beklenen İndirim Geldi: Litre Fiyatı 27 Liralara Kadar İndi!

137
22
10
3
2
Motorin fiyatlarına bir süredir beklenen indirim nihayet geldi. Dizel araç sahipleri, bugün itibarıyla litrede 2,5 TL tasarruf ediyorlar.

Türkiye'nin gündemden düşmek bilmeyen meselelerinden bir tanesi olan akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Motorin fiyatlarına, bu gece itibarıyla indirim yapıldı. Bu indirimle 30 TL'yi aşan motorin fiyatları, yeniden 27 lira seviyelerine düşmüş oldu. Benzin grubu içinse iddia kapsamında bile bir haber yok.

Bu indirim, pompaya doğrudan yansıdı. İndirimin nedeni ise hem petrol fiyatlarının hem de dolar kurunun düşüşüydü. Benzin için de bugün yarın bir indirim beklentisi oluşacaktır.

Büyük şehirlerdeki fiyatlar nasıl değişti?

Motorine indirim

Yeni indirim ile birlikte Türkiye'nin en büyük şehirlerindeki akaryakıt istasyonlarında vatandaşları şöyle bir motorin fiyatları tablosu karşılıyor:

  • İstanbul: 27,44 TL
  • Ankara: 27,55 TL
  • İzmir: 27,57 TL

Bir depo motorinin maliyeti nasıl değişti?

Türkiye'deki dizel otomobillerin genelinde 50 litrelik depo bulunuyor. Bu depo, dünün fiyatıyla 1.500 TL civarında doluyordu. İndirimin gerçek olmasıyla 50 litrelik bir deponun dolum maliyeti, ortalama 1.375 TL'ye düştü. Yani vatandaşın cebine 125 TL para kaldı. Evet, ne yazık ki bu indirim ilk bakışta büyük görünüyor olsa da depo başına maliyeti yüzde 10 bile düşürmemiş oldu...

Fiyatların bulunduğunuz lokasyona göre birkaç kuruş da olsa oynayabileceğini, fiyat hesabını Shell'e göre yaptığımızı belirtelim.

137
22
10
3
2
Emoji İle Tepki Ver
137
22
10
3
2