Yeni Müzik Keşfetmek İsteyenlere: 5 Binden Fazla Müzik Türünün Bir Arada Bulunduğu İnternet Sitesi

12
10
4
2
0
Every Noise at Once isimli bir proje ve internet sitesi, 5 binden fazla müzik türüne ve o türlerde farklı zamanlarda farklı ülkelerde üretilmiş örneklerine yer veriyor. Spotify ile entegre çalışan sitede eğlenceli bir yolculuğa çıkıp sınırsızca müzik keşfetmek mümkün.

Yeni müzik türleri ve sanatçılar keşfetmek için ne yapıyorsunuz? Çoğumuz Spotify ya da YouTube'un karşımıza çıkardığı alternatiflere güveniyoruz ama aslında bu alternatifler de zaten dinlediğimiz müziklere göre şekillendiği için her zaman karşımıza yeni bir şey çıkmayabiliyor. 

Farklı türlerden, farklı kültürlerden ve farklı dönemlerden müzikler keşfetmek için yeni bir yol arayanlar için harika bir internet sitesi var; Every Noise at Once. Spotify'da yer alan tüm müzik türleri kaynak alınarak geliştirilen bu sitede müzik keşfetmenin pek çok farklı yolu var.

5 binden fazla tür, milyonlarca şarkı:

Siteyi ilk ziyaret ettiğinizde, karşınıza dev ve oldukça 'dağınık' görünen bir harita çıkıyor. Bu haritada yer alan tüm müzik türleri tıklanabilir durumda ve tıkladığınızda o türe ait bir parça örnek olarak çalıyor. Aynı sayfada yukarıda 'scan' yazılı kısma tıkladığınızda farklı türlerden rastgele şarkılar çalmaya başlıyor. Ayrıca herhangi bir türün isminin yanında yer alan ">>" seçeneğine bastığınızda o türün sanatçılarını görebiliyorsunuz.

Ayrıca tüm müzik türlerini 'derli toplu' görmek isterseniz 'list' kısmına tıklamanız yeterli. Böylece 5508 müzik türünün tamamını bir arada görebileceğiniz oldukça uzun bir listeye ulaşıyorsunuz. Sitenin aynı zamanda tüm türlerden bir şarkının yer aldığı bir de çalma listesi var.

Açılan sayfanın en altına indiğinizde ise farklı konseptler için linkler verildiğini göreceksiniz. Burada yıllara göre her yıl çıkan türler ve şarkıları, ülkelere göre listeler, şehirlere göre listeler gibi onlarca farklı kategori karşınıza çıkıyor. Tüm kategorileri keşfetmek için buraya tıklayarak Every Noise at Once'ın sitesine ulaşabilirsiniz.

12
10
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
10
4
2
0