Netflix, Toplamda 5 Milyar Adet DVD Sattığını Açıkladı

16
5
2
1
0
Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, son 21 yılda yaptığı DVD satışlarının rakamını açıkladı. DVD satışlarında etkileyici rakamlara ulaşmayı başaran şirket, sadece bu yılki DVD satışlarından 46 milyon dolar kar edecek.

Son birkaç yıldır yıldızı iyiden iyiye parlayan Netflix'i, her zaman yeni içerikleriyle ve uygulama geliştirmeleriyle konu ediniyoruz. Ancak Netflix'in tarihi sadece çevrimiçi dizi ve film servisine dayanmıyor. Zaten 1997 yılında kurulan bir şirketin çevrimiçi yayın hizmeti vermesi, o dönemlerde çok da mümkün değildi. Aslına bakacak olursak Netflix, çok daha öncelerden beri fiziksel DVD satışı yapıyordu.

Netflix'le fiziksel DVD satışları çok bağdaştırılamayabilir. Ancak Netflix'in açıkladığı son rakamlar, şirketin bugüne dek inanılmaz sayıda DVD satışı yaptığını ortaya koyuyor. Üstelik DVD satışlarını önemseyen Netflix, müşterilere gönderdiği filmleri kırmızı, şık bir zarfın içerisine koymayı da ihmal etmiyor.

Netflix

Netflix'in DVD satışlarının etkileyici yanlarından bir tanesi, şirketin hala aktif olarak müşterisinin olması. Hatta öyle ki Netflix'in şu an için 2 milyon DVD müşterisi bulunuyor. Bu sayı, 150 milyondan fazla çevrimiçi abonenin yanında bir hiç gibi görünse de, şirketin iki milyonluk müşteri sayısı sadece bu yıl için Netflix'e 46 milyon dolar kar bırakacak.

Şirketin bugüne kadar yaptığı DVD satışlarıysa "DVD Netflix"in resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre Netflix, son 21 yıllık süreçte tamı tamına 5 milyar fiziksel DVD'yi müşterilerine postalamış durumda. İşte DVD Netflix'in o paylaşımı;

Netflix tarafından yapılan açıklamalarda fiziksel DVD müşterilerine teşekkür edilirken 5 milyar DVD satışının çok önemli bir kilometre taşı olduğu ve gelinen bu noktanın hem DVD müşterileri hem de ekibin çalışmaları doğrultusunda olduğu ifade edildi.

Kaynak : https://www.inc.com/jason-aten/netflix-just-announced-exactly-how-many-red-envelopes-it-has-shipped-in-past-21-years.html
16
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
2
1
0