NVIDIA, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Yapay Zekâ Sayesinde Geliri %265 Artarak Rekor Kırdı!

24
3
2
2
0
NVIDIA'nın yapay zekâ sayesindeki büyüme patlaması, 2023'ün son çeyreğinde de kendini gösterdi. Kaç para kazandığını açıklayan şirket, gelecekten de umutlu.

GPU sektörünün bir numaralı ismi olan NVIDIA, geçtiğimiz akşam düzenlediği bir etkinlikte 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Yapay zekâ etkisiyle oldukça iyi bir dönemi geride bırakan firma, bir kez daha gelir rekoru kırdı. NVIDIA tarafından yapılan açıklamaya göre son çeyrekte şirketin kasasına giren para, yıllık yüzde 265 artarak 22,1 milyar dolara yükseldi. Böylelikle NVIDIA, analist beklentilerini de aşmış oldu.

NVIDIA tarafından yapılan açıklamalar, özellikle de veri merkezlerinden elde edilen gelirde patlama yaşandığını gözler önüne serdi. Veri merkezleri, tahmin edebileceğiniz üzere yapay zekâ odaklı teknolojilerin gelişimi için kritik önem arz ediyor. Açıklanan verilere göre 22,1 milyar dolarlık gelirin 18,4 milyar doları, veri merkezlerinden sağlandı. Böylelikle veri merkezlerinden elde edilen gelir, yıllık %409 artmış oldu.

RTX serisi ekran kartları, 100 milyon kullanıcıya ulaştı

NVIDIA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isim, NVIDIA CEO'su Jensen Huang oldu. Hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zekâ sektörünün giderek büyüdüğünü söyleyen CEO, dünya çapında şirketlerin bu sektöre olan ilgisinin arttığını söyledi. RTX ekran kartları ile ilgili de konuşan NVIDIA CEO'su, PC platformunda 100 milyonun üzerinde müşteriye sahip olduklarını belirtti. 

Yapay zekâ etkisi, NVIDIA'ya can suyu oldu. Şirket, rekor üstüne rekor gelir elde ederken, toplam değeri açısından da dünyanın en iyilerinden bir tanesi hâline geldi. Hatta daha geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, NVIDIA'nın Alphabet ile Amazon'u geçtiğinden, dünyanın en değerli dördüncü şirketi hâline geldiğinden bahsetmiştik. Yapay zekâ furyası, NVIDIA'yı daha da değerli kılacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-fourth-quarter-and-fiscal-2024
24
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
2
0