“ÖTV Kalkarsa Arabamın Değeri Düşer” Tartışması Sosyal Medyayı İkiye Böldü: Peki Sizce Kim Haklı?

38
8
7
3
0
Otomobillerden alınan ÖTV'nin düşürülme olasılığı Türkiye'nin yeni gündemi olurken, olasılık dahi yeni bir tartışma yarattı. "ÖTV kalkarsa arabamın değeri düşer" düşüncesi, pek çok vatandaşın tepkisini topladı.

Türkiye’de otomobillerden alınan ÖTV konusu siyasetin yeni bir tartışması olmuşken haliyle ülke gündemine de girdi. Bugün yayımlanan Resmî Gazete ile birlikteyse ÖTV değiştirme yetkisi resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi. Sadece oranı değil, tüm sistemi değiştirebilecek bu yetkiyle araçlardaki ÖTV’nin düşürülmesi ya da tamamen kaldırılması tartışılmaya başladı.

ÖTV’nin olası düşüşüyle otomobil fiyatlarının da büyük oranda düşmesi beklenirken, bu beklenti vatandaşlar arasında ayrı bir tartışmaya da yol açtı. Kimi vatandaş ÖTV’nin düşmesini mutlulukla karşılayacağını paylaşırken özellikle yakın zamanda araç satın alanlar ise bu durumdan rahatsızlık duyacağını dile getirdi.

Takipçilerimize sorduk: ÖTV kalkarsa arabamın değeri düşer fikri doğru mu?

Bu büyük tartışmayı sosyal medya kanallarımızdan bizler de takipçilerimize sorduk. Gelen cevapların pek çoğu, ÖTV düzenlemesinin olumlu karşılanacağını gösteriyordu:

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

Peki internet ne diyor?

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv,

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

ötv

38
8
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
38
8
7
3
0