PDF Dosyalarını Açmak İçin Adobe Reader’a 4 Şahane Alternatif

3
3
2
0
0
PDF denilince akla gelen ilk program Adobe Acrobat Reader. Peki ona alternatif daha performanslı ve küçük boyutlu programların olduğunu biliyor muydunuz? Eğer Acrobat'tan sıkıldıysanız işte size 4 alternatif.

PDF dosyalarını açmak için kullanılan belki de en ünlü program Adobe Reader. Bazen bazı şeyler için tek seçenek olarak bilinen çözümden daha fazla yol vardır. Adobe Reader her geçen yıl güçlense de kullanıcı deneyimi konusunda geri planda kalıyor. Bu nedenle bağımsız olarak uygulamaya alternatif bazı yazılımlar geliştirildi.

Pek çok internet tarayıcısı, gömülü olarak PDF dosyalarını açsalar da kullanıcı deneyimi konusunda yine sınıfta kalıyorlar. Yani sunacağımız alternatifler Adobe Reader ve tarayıcı hizmetlerinden çok daha hızlı, stabil ve kullanıcı dostu.  

1. Sumatra PDF:

Hafif PDF okuyucular arasında en iyi opsiyon olan Sumatra PDF, yaklaşık 10 yıldır piyasada, ancak hala geliştirilmeye devam ediyor. Birçok avantajı var, bunlardan ilki 7 mb’lık boyutu. İkinci önemli özelliği ise sayfaları göz kırpma vaktinde açması. Üçüncü olarak ise gayet minimal bir yapıya sahip olması. Programa buradan ulaşabilirsiniz.

2. SlimPDF Reader:

SlimPDF’de Sumatra PDF’e benzer özellikleri ile göz dolduruyor. Aynı amaç ve doğrultuda tasarlanmışlar. Kesinlikle SlimPDF’i de denemeli, ona göre karar vermelisiniz. 5 mb’a bile varmayan boyutuyla gayet az yer tutuyor, buna rağmen gayet etkili. Programa buradan ulaşabilirsiniz.

3. PDF-XChange Viewer:

PDF-XChange Viewer aslında artık geliştirilmiyor. Tüm özelliklerini artık PDF-XChange Editor devraldı. Yine de son versiyonu hafif PDF okuyucular arasında iyi bir konumda. Gayet kullanışlı bir uygulama, ancak güncelleme beklememeniz gerekiyor. 21 mb’lık boyutuyla saydığımız ilk iki PDF okuyucudan daha çok yer kaplıyor, ancak içinde bir çok özellik de barındırıyor; ekmeli görüntüleme, resimler için OCR, yorum ve not ekleme, şifre tanımlama gibi. Programa buradan ulaşabilirsiniz.

4. PDFelement:

PDFelement, sunduğumuz alternatifler arasında en iyisi diyebileceğimiz bir uygulama. Wondershare tarafından geliştirilen yazılım, diğerleri gibi ücretsiz değil. Eğer PDF dosyaları ile çok sık ilem yapıyorsanız, bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak kapasiteye sahip. Ayrıca oldukça hafif, tam özellikli bir Adobe Acrobat alternatifi. 

Okuma, düzenleme, açıklama ekleme, yeni belgeler oluşturma, farklı formatlara dönüştürme, koruma altına alma gibi hizmetleri var. Bunun dışında basılı içeriklerle OCR PDF'leri oluşturmak istediğinizde, PDFelement Pro imdadınıza yetişiyor. Her şeye rağmen kullanımı da çok kolay. 

Bir kursa ya da kullanım kulavuzuna gerek kalmadan, deneme sürümünden sonra ücretli olmasına rağmen tavsiye edebileceğimiz bir yazılımdır. Genelde PDF işlemleri için bu kadar kapsamlı programların daha pahalı olmaları beklenir. Genel kullanıcılar için standart versiyonu, gelişmiş kullanıcılar için de profesyonel versiyonu mevcut. Yine de göz atmak isterseniz, deneme sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.

3
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
2
0
0