2022 Model Otomobillerde Bile Yok: 22 Yıl Önce Üretilen Peugeot 406’nın Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

41
7
5
3
1
Henüz Renault Toros veya Şahin gibi otomobillerin sık kullanıldığı dönemde, Peugeot'un konforu ve gücü bir arada taşıyan 406 modeli de bulunuyordu. Elektrikli ve hafızalı koltuklarından, müthiş ses sistemine kadar tüm detaylarıyla Peugeot 406 modelini inceledik.

Otomobil tarihinde sahip oldukları özellik ve konfor ile lüks hissettirecek, o kadar uygun fiyatlı olmasına rağmen neredeyse bir Mercedes konforu sunacak oldukça fazla otomobil bulunuyor. Ama ne yazık ki Türkiye’de bu otomobiller fazla bilinmiyor ve dolayısıyla da tercih edilmiyor. Bugün konuğumuz, sahip olduğu özellikler ile birlikte 2022 model otomobilleri kıskandıracak Peugeot 406 modeli. Isıtmalı ve hafızalı koltukları, güçlü motoru ve daha birçok özelliği ile Peugeot 406, döneminin en kaliteli otomobillerinden bir tanesiydi.

Bir otomobilden beklentimiz gayet net. Konfor, güç ve teknoloji. Peugeot 406, konfor ve güç ikilisini fazlasıyla barındırıyor. Ama 2000 model bir otomobilde, elbette Apple CarPlay bekleyemeyiz. Her ne olursa olsun, bu kadar konfora dayalı özelliğe sahip bir otomobile yalnızca 150-200 bin TL fiyat aralığında ulaşabiliyor olmamız bile büyük bir avantaj diyebiliriz. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Peugeot 406 incelememize geçelim.

Ferah bir iç görünümü sağlıyor: Elektrikli Sunroof

sunroof

Otomobilinin içini ferahlatması, hava sirkülasyonunu sağlaması ve arabanın dış görünümünü müthiş değiştirmesi ile sunroof özelliği, belki de her arabada olması gereken özelliklerden bir tanesi. Oturduğunuz arabanın içi siyah olsa bile, sahip olduğu sunroof sayesinde tamamıyla ferah bir görünüm elde edebiliyorsunuz. Peugeot 406 modeli de bir adet sunroof’a sahip.

22 yıl önce koltuğunuzu otomatik ayarlayabilirdiniz: Elektrikli ve hafızalı koltuk

Elektrikli ve hafızalı koltuk

Gelelim 22 yıl öncesine. Piyasada Renault Toros veya Tofaş Şahin gibi otomobiller yaygın olarak kullanılırken, elektrikli ve hafızalı bir koltuğa sahip 406 modelleri de bulunuyordu. Bu özelliklere sahip olabilmek için mutlaka BMW veya Mercedes gibi lüks kategorisindeki otomobillere binmenize gerek yok. Bir Peugeot 406 sahibiyseniz, konforu hissetmemeniz mümkün değildi.

Tamamıyla deri koltuk

koltuk ısıtma

Yarı veya kısmi deri değil, Peugeot 406 tamamen deri bir koltuğa sahipti. Eğer 406’nın SV modeline sahipseniz, deri ve rahat koltuklar ile seyahat edebilirdiniz. Bir alt model olarak bilinen ST modellerinde ne yazık ki bu özellik bulunmuyor.

Kış aylarında favoriniz: Koltuk ısıtma

koltuk ısıtma

Kış aylarında vazgeçilmezimiz olan koltuk ısıtma özelliği sayesinde, Peugeot 406 ile kış aylarında sıcak ve konforlu seyahatler edebilirdiniz. Yalnızca şöför ve ön yolcu koltuğunda bulunan koltuk ısıtma özelliklerini, otomobilin orta konsolu üzerinden aktif edip, kapatabilirsiniz.

Kulaklarınızın pası silinsin diye JBL ses sistemi

JBL ses sistemi

2000 model bir otomobilde, tamamiyle fabrika çıkışı orijinal JBL ses sistemi bulunuyor. Müthiş bir ses performansına sahip ses sistemi sayesinde, herhangi bir yükseltme yapmadan hoparlörlerinizi kullanabilirsiniz. Sahip olduğu ses sistemi sayesinde, sunduğu ses kalitesini günümüz otomobillerinde bile bulabilmeniz oldukça düşük bir ihtimal.

Dijital klima ekranı

Dijital klima

Peugeot 406, dijital bir klima sistemine sahipti. Klima panelini yönetmek için dijital ekranın etrafındaki tuşları kullanabiliyor, dijital ekran sayesinde ise sıcaklığı ve yönlendirmeleri ayarlayabiliyorsunuz. Şunu da söylemeden geçmeyelim, otomobilin müthiş bir klima sistemi bulunuyor. Yaz ve kış aylarında, istediğiniz sıcaklık derecesine yalnızca birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz.

2.0 ve üstü motor seçenekleri

2.0 motor

Gelelim biraz güç tarafına. Peugeot 406, 2.0 litrelik bir motora sahipti. Bu motor, tam 135 beygir gücündeydi ve özellikle şehirlerarası seyahatlerinizde güç ve konforu bir arada tutmanızı sağlıyordu. Atmosferik ve yüksek hacimli bu motor sayesinde, gaza bastığınızda gücün sesini duymamanız imkansızdı. 186 Nm torka sahip bu otomobil, tabiri caizse “fındık motorlu” otomobillerin asla erişemeyeceği bir güce sahip. Dilerseniz Peugeot 406’nın 1.8'den başlayıp, 3.0 motora kadar seçeneği bulunuyor. Ama en çok tercih edilen motor seçeneği 2.0 litre.

Sizler için konforu ve gücü bir arada sunmasına rağmen, ikinci el piyasasında 150-200 bin TL bandından satılan Peugeot 406 modelini inceledik. Otomobil, sahip oldukları özelliklere rağmen ülkemizde oldukça düşük bir fiyat aralığıyla satılıyor. Arka camları kol ile açılan Renault Clio modelleri 400 bin TL ve üzeri fiyatlara satılırken, çok daha düşük fiyatlara konforlu bir otomobil sahibi olabilmek mümkün.

Sizler Peugeot 406 hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

41
7
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
41
7
5
3
1