PS5'in Yıldırım Hızındaki SSD’si ve 3D Ses Motoruyla İlgili İlk Açıklama Geldi

29
10
6
4
1
Sony, PlayStation 5 için oyun geliştiren bazı isimlerle bir araya geldi. Geliştiricilere PlayStation 5'in sahip olduğu SSD ve 3 boyutlu ses motoruyla ilgili düşüncelerini soran şirket, oyuncuları heyecanlandıracak yanıtlar aldı.

Sony, yaklaşmakta olan oyun konsolu PlayStation 5 için oyun geliştirici şirketlerle bir araya geldi. Bu röportajda PlayStation 5'in sahip olduğu yüksek hızlı SSD'si ve Tempest 3D AudioTech isimli motorunun video oyun sektörünün geleceğini nasıl etkilediğini bizzat geliştiricilere sunan Sony, PlayStation hayranlarını heyecanlandıracak cevaplar aldı.

PlayStation 5'in sahip olduğu yüksek hızlı SSD, zaten oyuncuların bir süredir yakın takibinde. Bu SSD, piyasadaki en hızlı depolama birimi olmasa da PlayStation 5'in donanımıyla birleşerek bekleme süresini neredeyse sıfırlamayı vadediyor. Konsolun Tempest 3D AudioTech isimli motoruysa ses doğruluğunun maksimum seviyeye yükseltilmesini, bu sayede oyuncuların çok daha benzersiz bir deneyim yaşamalarını amaçlıyor. Peki geliştiriciler, PlayStation 5'in bu teknolojileriyle ilgili neler düşünüyorlar?

PlayStation 5

Brian Horton - Marvel's Spider-Man: Miles Morales 

Marvel's Spider-Man

PlayStation 5'in sahip olduğu SSD, anında yükleme ve hızlı hareketin ötesinde. Bu SSD'ler sayesinde oyundaki her detayı çok hızlı bir şekilde görüntüleyip, yükleyebiliyoruz. Bu da oyundaki şehrimizin her zamankinden çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Bu sadece bir başlangıç. Geliştirici ekibimiz, ilerleyen yıllarda bu SSD'lerden çok daha fazla yararlanmayı amaçlıyor.

Gavin Moore - Demon's Souls

Demon's Souls

Demon's Souls geliştiricileri olarak SSD'ler hakkındaki görüşlerimizi şimdiden değiştirdik. Biz bu ürünleri sadece depolama amaçlı değil, bellek gibi de görüyoruz. SSD'lerin yüksek hızını kullanarak verileri müthiş hızlarda yüklüyor, bu sayede oyunculara benzersiz bir deneyim hazırlıyoruz.

Mattias Engström - Hitman 3

Hitman 3

PlayStation 5'in yıldırım hızında yükleme süresi, oyuncuları her zamankinden çok daha fazla heyecanlandıracak. Bu yüksek hız, Hitman 3'ün devasa büyüklükteki alanı için de benzersiz bir deneyim sunacak.

Neil Hill - Far Cry 6

Far Cry 6

SSD'ler sektörün kurallarını baştan yazıyor. Bence bu ürünler geliştikçe oyun akış hizmetleri ve açık dünya oyunlarında şaşırtan yenilikler göreceğiz.

Ari Arnbjörnsson - Returnal

Returnal

SSD teknolojilerinin avantajları, bir oyuncu ve bir geliştirici olarak beni heyecanlandırıyor. Teknolojiden biraz daha faydalanılması, geliştiricilere benzersiz imkanlar sunacak.

Marcus Smith - Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart

SSD ve çevresindeki yapay zeka mimarisiyle oyuncularını anlık bir hızla başka bir boyuta gönderebiliyoruz. Bu SSD'ler sayesinde kuralları tümüyle değiştiriyor, PS5 için özel şeyler düşünebiliyoruz.

Harry Krueger - Returnal

Returnal

3 boyutlu ses teknolojisi zaten heyecan verici. Çünkü bu teknoloji sayesinde oyuncuları oyunların içine daha fazla çekiyor, bu sayede çok daha etkileyici bir deneyim sunuyoruz. Returnal gibi hızlı tempolu bir aksiyon oyununda ses kritik bir önem arz ediyor. PlayStation 5'in ses motoru ile oyuncuların sesleri algılamasını çok daha iyi bir şekilde sağlayabileceğiz.

Mathijs de Jonge - Horizon 2 Forbidden West

Horizon 2 Forbidden West

PlayStation 5'in sahip olduğu Tempest 3D AudioTech ses motoruyla oyunculara, çevrelerindeki makineleri daha kolay duyabilecekleri bir deneyim sunacağız.

Jun Takeuchi - Resident Evil Village

Resident Evil Village

Tempest 3D AudioTech, sanki özellikle korku gerilim oyunları için tasarlanmış gibi. Oyuncular eskiden, uzaysal bir ses elde etmek için hem fazla zaman hem de çok büyük paralar harcıyorlardı. Artık bir kulaklığı takacak oyuncu, kendini 3 boyutlu ses deneyiminin içinde bulacak.

Jurjen Katsman - Marvel's Avengers

Marvel's Avengers

Oyun dünyası bir süredir 3 boyutlu, ancak ses 2 boyutta sıkışıp kaldı. Neticede yakınınızdaki bir Hulk'un düşmanları alt ederken kükremesini derinden hissetmek istersiniz. İşte Tempest 3D AudioTech, tam olarak bunu sağlayacak.

Sony'nin bu röportajla ilgili hazırladığı tanıtım videosu

Kaynak : https://blog.playstation.com/2020/09/01/devs-speak-how-ps5-consoles-ultra-high-speed-ssd-and-tempest-3d-audiotech-engine-will-enhance-the-future-of-gaming/
29
10
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
29
10
6
4
1