Rekabet Kurulu, Fahiş Ek Ücretler Nedeniyle Biletix'e Soruşturma Açtı

36
20
0
0
0
Bilet satış platformlarından bir tanesi olan Biletix'e, Rekabet Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma Biletix'in bilet satışı sırasında uyguladığı ek ücretleri kapsayacak.

Ülkemizin önde gelen bilet satış platformlarından Biletix'e soruşturma açıldı. Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturmaya göre Biletix'in kestiği ek ücretler incelenecek.

Konser ve tiyatro gibi etkinliklerin bilet satışlarının yapıldığı bir platform olan Biletix, açılan soruşturmayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

biletix

Açılan soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulunan Rekabet Kurulu; Biletix'in fahiş tutarlarda işlem bedeli, hizmet bedeli ve kargo bedeli gibi ek ücretler kestiği belirtilerek 4054 sayılı kanunu ihlal edip etmediğinin belirlenmesi için soruşturma açılmasına karar verildiği açıklandı. Rekabet Kurulu'nun yazılı açıklamasında "Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.06.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-22/341-M sayı ile karar verdi."

Yetkililer şimdi, Biletix'in 4054 sayılı kanunu ihlal edip etmediğini anlayabilmek için gerekli çalışmalar yapacaklar. Bu bağlamda Biletix tarafından yapılan bilet satış işlemleri incelenecek ve şirketin kanuna aykırı hareket edip etmediğine karar verilecek. Eğer Biletix'in bu kanunu ihlal ettiği yönde karar çıkarsa Biletix'e cezai işlem uygulanacak.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/rekabet-kurumu-ndan-biletix-e-sorusturma,831675
36
20
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
20
0
0
0