Rekabet Kurumu, Otobüs Firması Kamil Koç’un Devrini Resmen Onayladı

73
9
7
6
5
Geçtiğimiz günlerde Kamil Koç'un Almanya merkezli Flixmobility GMBH'ye devredilmesi için Rekabet Kurumu'na yapılan başvuru sonuçlandı. Rekabet Kurumu, Kamil Koç'un Flixmobility GMBH'ye devrini onayladı.

1926 yılında kurulan ve ulaşım sektöründe aktif olarak hizmet vermekte olan Kamil Koç, geçtiğimiz günlerde devredilmesiyle gündeme gelmişti. 2013 yılında da bir devir yaşayan Kamil Koç, o dönemlerde 65 milyon dolar karşılığında "Actera Group"a satılmıştı. Şimdiyse Rekabet Kurumu, Kamil Koç'un Flixmobility GMBH'ye devrini onayladı.

Rekabet Kurumu'nun aldığı karar doğrultusunda Kamil Koç'un bundan sonraki yönetimi, Almanya merkezli Flixmobility GMBH tarafından yapılacak. İşte Rekabet Kurumu tarafından yayımlanan o karar:

Kamil Koç

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda, “Göksu Seyahat ve Taşımacılık A.Ş.’nin tek kontrolünün Flixmobility GMBH tarafından devralınması işlemine izin verildi.” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FlixMobility kurucu ve CEO'su Jochen Engert, Kamil Koç'u bünyelerine kattıkları için fazlasıyla heyecanlı olduklarını ve Türkiye'nin seyahat pazarında yeni bir sayfa açacaklarını söyledi. Kamil Koç'un neredeyse yüz yıllık bilgi birikimi ve tecrübesinin çok önemli olduğunu ve bundan faydalanacakları için fazlasıyla mutlu olduklarını ifade eden Engert, FlixBus olarak herkes için çevreci ve akıllı bir seyahat deneyimi sunma vizyonuyla hareket ettiklerini, Türkiye'ye de bu hizmetlerini getireceklerini ve Türk otobüs yolcularının bundan sonra yeni bir seyahat deneyimi yaşayacaklarını belirtti. Engert, devir işlemlerinin ardından ilk işlerinin mevcut hizmetlerle ilgili değerlendirme yapmak olduğunu söyleyerek, bunun ardından da müşteri deneyimini iyileştirmek için hem bazı güncellemeler yapacaklarını hem de sefer ağını biraz daha genişleteceklerini açıkladı. 

Rekabet Kurumu'nun aldığı bu kararla birlikte Kamil Koç, resmi olarak Flixmobility GMBH'ye devredilmiş oldu.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/rekabet-kurumu-kamil-kocun-devrini-onayladi-5329660/
73
9
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
73
9
7
6
5