Yeni Başlayanlar İçin Resident Evil Evreninin Geçmişten Günümüze Tüm Hikâyesi

56
2
2
1
0
İlk oyunu gençken oynayanların bugün torun sahibi olduğu Resident Evil oyun serisi tüm hızıyla devam ediyor. Korkuyu iliklerinize kadar hissederek oynadığınız bu aksiyon dolu serisinin hikayesi ise biraz kafa karıştırıcı olabilir. Sizin için Resident Evil hikayesini kronolojik oyun çıkış sıralamasıyla anlattık.

Tarihler 1996 yılını gösterdiğinde karşılaştık ilk Resident Evil oyunuyla. Bu korku dolu hayatta kalma oyunu o dönem için özgün, günümüzde için ise efsane olmuş bir hikayeye sahipti. Derken oyun bir seriye dönüştü ve günümüze kadar remake versiyonlar da dahil 20’den fazla oyun sunuldu. Resident Evil hikayesi her bir oyunla daha da gelişse de temel olarak kurguyu sağlayan 8 oyundan bahsedebiliriz. 

Resident Evil oynamak için tüm hikayeyi bilmek ya da ilk oyundan oynamaya başlamak zorunda değilsiniz. Ancak en azından oyunun evreninin nasıl oluştuğunu bilmek ve bazı karakterlerin geçmişine hakim olmak, çok daha keyifli bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır. Gelin birlikte büyüdüğümüz Resident Evil oyun serisinin hikayesine kronolojik oyun çıkış sıralaması ile yakından bakalım. 

Resident Evil hikayesi:

Resident Evil 1 - 1996

resident evil 1

Temmuz 1998 tarihinde Raccoon City’de bir takım yamyam cinayetleri işlenmeye başlar. Cinayetlerin kaynağını Arklay dağlarına kadar takip eden Bravo timinin helikopteri düşünce bölgeye Alfa timi gönderilir. Ancak timin burada karşılaştığı ilk şey vahşi köpekler olacaktır. Paniğe kapılan helikopter pilotu hızla olay yerini terk eder ve tim bir başına kalır.

Ekip hızla kaçarak terk edilmiş bir konağa saklanır. Burada ise karşılarına yamyam cinayetlerini aydınlatan zombi çıkar. Onlarca kurşun isabet etmesine rağmen sadece başından vurulunca ölür. Konağı dolaşırken Bravo timinin hayatta kalan son üyesini, köşkün altındaki gizli bir laboratuvarda bulurlar. Burada insanları zombiye çeviren virüsünün sırrını keşfederler.

Virüsün mucitlerinden eski Umbrella şirketi çalışanı Albert Wesker’la karşılaşan ekip, virüsün bir kaza sonucu yayıldığını öğrenirler. Wesker yalnız değildir ve tim ile canavarlar arasında büyük bir savaş yaşanır. Onları kurtarmaya gelen helikopterle ile uzaklaşan tim, henüz her şeyin daha yeni başladığının farkındadır.

Resident Evil 2 - 1998

resident evil 2

İlk oyundaki olaylardan 2 ay sonra Leon isimli bir adam ve Claire isimli bir kadın, artık tamamen zombi istilası altında kalmış Raccoon City’de karşılaşırlar. Leon yeni bir polis, Claire ise kardeşi Chris’i aramaya gelmiş bir sivildir. Polis merkezinin bile iğrenç yaratıklar tarafından işgal edilmiş olduğunu görünce kaçmaya karar verirler.

İkilimiz, her şeyin Umbrella şirketinin suçu olduğunu ve aslında virüsü orduya satmak isterken yanlışlıkla tüm şehre yaydıklarını öğrenirler. Yolları bir noktada ayrılsa ve farklı insanlarla tanışıp kendilerini yaratıklarla savaşın ortasında bulsalar da ikilimiz sonunda NEST tesisinde yeniden buluşurlar.

Bu tesis pek çok şeyin başladığı ama hiçbir şeyin çözülmediği bir yerdir. Her şey daha da kötü olur ve sonunda tesisi patlatmaya karar verirler. Son anda buradan kaçmayı başaranlar yalnızca Leon, Claire ve yolda buldukları yetim çocuk Sherry olur. Artık bir amaçları vardır; hayatta kalmak ve Umbrella şirketini tamamen ortadan kaldırmak.

Resident Evil 3: Nemesis - 1999

resident evil 3

Resident Evil 3 oyununda ikinci oyundan öncesine gidiyor ve Raccoon City’nin nasıl bu hale geldiğini görüyoruz. Anlatılanlar doğrudur, bir şekilde virüs yanlışlıkla şehre yayılmıştır. Ancak Umbrella şirketi bu konuda o kadar da üzgün değildir ve Nemesis isimli öldürülmesi neredeyse imkansız bir canavar şehirde kol gezmektedir.

Olayları soruşturan Jill, oyun boyunca Nemesis ile mücadele eden kahramanımızdır. Yanındaki arkadaşları ile birlikte hikaye boyunca Nemesis ile korkunç savaşlar verir ve sonunda onu bir şekilde yok etmeyi başarır. Sonunda ikinci oyundan sonraki zamana geçeriz ve Raccoon City, artık kurtarılamaz durumda olduğu için yok edilir. Bu patlamadan son anda kurtulan Jill ve arkadaşı Carlos, bir intikam yemini ederler.

Resident Evil 4 - 2005

resident evil 4

Raccoon City yok edilmiş, Umbrella şirketi ortadan kalkmış, Leon özel ajan olmuştur. Görevi ise İspanya’ya gidip başkanın kaçırılan kızını kurtarmaktır. Burada karşılaştığı örgüt üyeleri tarafından saldırıya uğradıktan sonra Luis isimli bir adamla tanışır. Onun da yardımıyla başkanın kızı Ashley’i bulur. Ancak örgüt lideri kıza bir virüs enjekte etmiştir. Bir şekilde örgütün elinden kaçarlar.

Ashley için bir tedavi ararken farklı mücadeleler içine girdikleri zaman Luis’in aslında örgüt için çalıştığı öğrenir ve Ashley yine kaçırılarak bir adaya götürülür. Korkunç canavar tarafından korunan adaya bir şekilde sızmayı başaran Leon, kızı kurtarır ve adayı havaya uçurur. 

Resident Evil 5 - 2009

resident evil 5

Umbrella ortadan kalktıktan sonra bir daha aynı olaylar yaşanmasın diye BSAA adlı bir organizasyon kurulmuş ve Jill ile Chris burada çalışmaya başlamıştır. Bu sırada aslında virüsün para kazanmak için değil, yaratıcısı Albert Wesker’i tanrı haline getirecek bir süper insan ırkı oluşturmak için geliştirildiğini öğrenirler. Albert Wesker ile yaşanan savaş sonrası ceset bulunmasa bile ölü olarak ilan edilir.

Daha sonra Chris ve Jill, Afrika’da planlanan bir kıyamet projesini daha ortadan kaldırırlar. Yoğun çatışmalar sonucu bir mağaraya sığınır ve burada bir antik kent keşfederler. Umbrella’nın kökenleri buradadır. Burada Extella adlı yeni bir virüs vardır. Gerçekten ölmemiş olan Albert Wesker ve yeni virüs, burada Chris tarafından yok edilir. Sonunda Umbrella’nın son kalıntıları da yok edilmiştir. 

Resident Evil 6 - 2012

resident evil 6

Albert Wesker öldürülmüş olsa da oğlu Jake Muller hayattadır ve kendine Güney Slav bölgesinde Özgürlük Ordusu adında bir örgüt kurmuştur. Ada Wong bu sırada Chris’in bütün adamlarına virüs enjekte ederek yaratığa dönüştürmüş ve onu bir başına bırakmıştır. Bu sırada ABD başkanını öldürme planları kuran birileri de vardır.

Resident Evil 6, farklı noktalarda kesişen 4 farklı hikaye üzerinden kurgulanmıştır. Yaşanan yoğun savaşlar ve öldürülen Nemesis benzeri canavarlardan sonra Chris görevine devam ederken Jake Muller bir tedavi bulur ancak babası ile olan bağını kimse bilmez. Leon ise bu süreçte suçlandığı tüm davalardan beraat etmiş ve aklanmış olur.

Resident Evil 7: Biohazard - 2017

resident evil 7

Burada karşımıza Ethan Winters isimli, eşinin öldüğünü zanneden yeni bir kahraman çıkıyor. Kendini tanımadığı bir evde bulan Ethan, karşılaştığı canavarlarla savaşmaya başlıyor. Bir şekilde buradan kaçsa da halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Sonunda karısı Mia’yı buluyor ve kurtarıyor. Bir tekneye binip kaçmaya çalışırken aslında Mia’da virüs olduğunu fark ediyorlar ve kısa sürede bu virüs herkese bulaşıyor. 

Ethan son gücüyle kaçıyor ve kurtuluyor. Sonunda virüsün geliştiricisini ortadan kaldırmaya karar verip onunla yüzleşiyor. Ethan ona bir virüs enjekte ettiği zaman ölmüyor hatta çok daha korkunç bir yaratığa dönüşüyor. Ethan, onu yok etmeyi bir türlü beceremiyor ama bir helikopterin yardıma gelmesi ile kurtulmuş oluyor. Onu kurtaran ise Umbrella şirketinin anısını silmek için kurulmuş Umbrella Blue şirketidir. 

Resident Evil 8: Evil Village - 2021

resident evil 8

Ethan ve Mia iyileşmiş, bir bebekleri olmuştur. Chris liderliğinde Umbrella Blue tarafından evleri basıldığında ise anlam veremezler. Ethan, kendini Doğu Avrupa’da bir kır evinde bulur. Artık tek yapmak istediği ailesini kurtarmaktır. Resident Evil 8: Evil Village oyunun detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yıllar süren sürükleyici hikayesiyle hepimizi klavye başına kilitleyen Resident Evil oyunun hikayesini anlattık. Bu kadar geniş bir öyküyü tüm detaylarıyla anlatmak mümkün değil ancak yinede oyuna başlamadan önce bilmeniz gereken detaylar bu şekilde. 

56
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
2
2
1
0