Şaka Gibi Olay: Resident Evil Village'ın Korsan Versiyonu, Orijinalinden Daha Sorunsuz

116
7
7
4
2
Şaka Gibi Olay: Resident Evil Village'ın Korsan Versiyonu, Orijinalinden Daha Sorunsuz
Resident Evil Village'ın bazı sahnelerinde yaşanan takılma sorunu, piyasaya çıkış tarihinden beri tüm oyuncuları çileden çıkarıyor. Sorun hakkında çözüm arayışına giren bazı teknoloji meraklıları, oyunun korsan versiyonunun Steam versiyonundan daha iyi çalıştığını ve takılma probleminin yaşanmadığını fark etti.

Uzun zamandır heyecanla beklenen Resident Evil Village, 7 Mayıs 2021'de oyuncularıyla buluşmuştu. Heyecanlı bekleyişin ardından oyuna kavuşan oyuncuların çoğu, oyunda yer alan bir problem nedeniyle  hayal kırıklığı yaşamıştı. Oyunun yapımcılarından Capcom, gittikçe daha çok oyuncu tarafından karşılaşılan bu sorun üzerine yoğunlaştıklarını ve en kısa sürede çözeceklerini dile getirmişti.

Kendi kendine çözüm arayan Digital Foundry'den teknoloji muhabirleri, oyunun hem orijinal hem de korsan versiyonu birbiriyle karşılaştırarak korsan versiyonun orijinal versiyondan daha iyi çalıştığını ortaya çıkardı. Yaşanan sorunun ise Capcom'un DRM'inden kaynaklandığı iddia ediliyor. 

Yaşanan sorun sadece DRM versiyonunda mevcut

Piyasaya sürüldüğü günden beri Resident Evil Village'ın PC sürümünde en büyük karşılaşılan problemlerden birisi, seviye atlarken ve zombileri öldürürken yaşanan donma problemiydi. Bu tür olaylarda görüntü donması yaşanıyor, birkaç saniye sonra durum düzeliyordu. Yüz binlerce oyuncunun forumlara taşıdığı bu konuya bugüne kadar getirilen en pratik çözüm, orta ve üst seviye ekran kartlarında yer alan ışın izleme teknolojisinin devre dışı bırakılmasıydı.

Digital Foundry'nin teknoloji editörleri, Resident Evil Village'ın korsan versiyonuna ulaşarak ilginç bir detay fark etti. Korsan versiyon, hem oyunun Steam'de bulunan versiyonundan daha sorunsuz bir şekilde çalışıyor hem de zombi öldürürken veya seviye atlarken herhangi bir donma sorunu yaşanmıyordu. Yapılan açıklamaya göre Resident Evil Village oyuncularını çileden çıkaran bu sorunun kaynağı, Capcom'un DRM versiyonundan kaynaklanıyor. Çoğumuzun bildiği üzere DRM, dijital ortamda yayınlanan oyun, dizi ve film gibi yapımların korsanlaştırılmasını engellemek üzerine tasarlanmış bir yazılım.

Şimdilik sadece PC üzerinde yaşanan bu sorun için Capcom çalışmalara başladı. Sorunun çözüleceğine dair oyunculara umut vaad eden Capcom'un ilerleyen zamanlarda oyunun içinden DRM'i kaldırması bekleniyor. Zaten oyunun çoktan korsan versiyonu çıktığı için de Capcom'un DRM kullanmasına pek fazla gerek kalmadı gibi görünüyor. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/resident-evil-village-drm-denuvo-stuttering/
116
7
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
116
7
7
4
2