Putin, Rusya'nın Koronavirüs Aşısını Tescillediğini Duyurdu

63
45
12
4
3
Sputnik’in aktardığı bilgilere göre Rusya, koronavirüs aşısı çalışmalarında son aşamayı geçti. Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın aşıyı tescilleyen ilk ülke olduğunu duyurdu. Aşının Putin’in kızına da uygulandığı söyleniyor.

Koronavirüse karşı dünyanın farklı noktalarında devam eden 165 aşı çalışması bulunuyor. Bu çalışmaların önemli bir kısmı devlet destekleriyle, bir kısmı da küresel ilaç firmaları tarafından yürütülüyor. Aşı çalışmalarından birkaçına ev sahipliği yapan Rusya’dan ise önemli bir haber geldi. 

Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından yürütülen aşı çalışmalarının son aşamayı geçtiği, insanlar üzerinde uygulanmak için resmen onaylandığı söyleniyor. 

Rusya’nın koronavirüs aşısı için seri üretim Eylül ayında başlayacak:

rusya koronavirüs aşısı

Rusya’da faaliyet gösteren ACTO (Klinik Araştırma Kuruluşları Birliği), koronavirüs aşısının tescillenmesinden önce yeteri kadar test yapılmadığını savunuyor. Ancak Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yeterli sayıda test yapıldığını ve kritik bir yan etki gözlemlenmediğini bildiriyorlar. 

Sağlık Bakanlığı yetkili Sergei Glagolev, geçtiğimiz gün BBC’ye yaptığı açıklamada ABD ve AB’de de aşıların erken tescillenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Sağlık Bakanlığının son 2 aydır aşıyı insanlar üzerinde test ettiği söyleniyor. Glagolev’e göre pandemi sürecinde aşıların erken tescil edilmesi normal bir durum.

Koronavirüs aşı çalışmalarının ülkeler ve ilaç şirketleri arasındaki rekabetten etkilenmesi ise gündemdeki en büyük endişeler arasında yer alıyor. Aşıyı ilk geliştiren ülke ya da şirket, küresel ihtiyacın büyük bir bölümünü karşılayacak konumda olacak. 

Putin, tescillenen koronavirüs aşısının kendi kızına da uygulandığını açıkladı:

putin koronavirüs aşısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Express’in haberine göre, tescillenen aşının kendi kızı üzerinde de uygulandığı belirtti. Aşı duyurusuyla birlikte bu açıklamanın gelmesi, Putin’in ulaşılan sonuca daha çok güven kazanma girişimi olabilir. Rusya’dan gelen aşı haberine ilişkin detayları aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/rusya/202008111042631495-putin-duyurdu-ilk-koronavirus-asisi-tescillendi/
63
45
12
4
3
Emoji İle Tepki Ver
63
45
12
4
3