Yerli Cosplayerlar: Mersin'de Sağlık Çalışanları, Ünlü Ressamların Tablolarını Canlandırdı

45
15
3
0
0
Mersin'de sağlık çalışanlarına destek ve moral olması amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte sağlık çalışanları dünyaca ünlü ressamların tablolarını canlandırdı.

Tam 1,5 yıldır devam eden koronavirüs salgını, sağlık çalışanları için oldukça zorlu geçti. Ön saflarda mücadele eden, ailelerinden ayrı kalan, günlerce durmadan çalışan ve kendi sağlıklarını riske atan sağlık çalışanlarına destek ve moral olması için Mersin'de bir etkinlik düzenlendi.

Hollanda Büyükelçiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Huzurkent Atatürk ve Kazanlı Belediye ortaokullarının iş birliğiyle gerçekleştirilen "Sağlıkçılarla Canlanan Tablolar" sergisi etkinliğinde sağlık çalışanları dünyaca ünlü pek çok ressamın ünlü tablolarını canlandırdı. Kostümden makyaja her detayın düşünüldüğü çalışmada toplamda 15 ünlü tabloya hayat verildi.

Çalışmalar Mersin Üniversitesi'nde sergilendi:

Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün kostüm, Güzel Sanatlar Lisesi'nin ise makyaj yapımını üstlendiği etkinlikte sağlık çalışanları canlandırdıkları tablolar ile bir araya geldi. Sergi, Mersin Üniversitesi'nin konukevi bahçesinde gerçekleştirildi.

Vincent Van Gogh, Osman Hamdi Bey, Johannes Vermeer gibi pek çok ressamın tablolarından oluşan sergiye katkıda bulunan Hollanda Büyükelçiliği'nden Ankara Büyükelçi Vekili Jan Willem Scholten etkinliğe katılmış olmaktan mutlu olduklarını belirterek "Sağlıkçılar COVID-19'la mücadelede hep ön saflarda yer aldı. Bu zorlu süreçte Hollandalı ressamlarımızın da sağlık çalışanlarına destek olması beni mutlu etti. Canlanan portreler aynı zamanda toplumumuzun yeniden canlanmasına katkı sağlayacaktır. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ise salgın boyunca büyük fedakarlıklar gösteren sağlık çalışanlarının takdir edilmesinden memnun olduğunu ifade etti. Etkinlik ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise bu tür etkinliklere her zaman önem verdiklerini belirtti.

Sergide yer alan tablolardan bazıları:

kaplumbağa terbiyecisi

inci küpeli kız

Kaynak : https://www.haberturk.com/mersin-de-saglikcilar-unlu-ressamlarin-tablolarini-ozel-kostumlerle-canlandirdi-3128491
45
15
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
45
15
3
0
0