6
2
0
0
0

Akıllı telefon sektöründe birçok firmanın birçok farklı hedefi bulunuyor. Bu hedeflerin başında katlanabilir ekranlar ve 5G destekli telefonlar gelse de firmalar ekran/gövde oranını artırma konusunda da bir yarışa girmiş durumda.

Samsung, bu konuda kameralarını ekrandaki deliğe gömerek bir çözüm üretmiş olsa da piyasaya çıkan kızaklı ya da dönen kameralara karşı bir 'mağlubiyet' almıştı diyebiliriz. Bunun ardından tasarım konusunda bir değişikliğe giden Samsung, arka kamerasını ön kamera olarak kullanabileceğiniz bir tasarımla Samsung A80'i piyasaya sürdü.

Arka kamerayı ön kamera olarak kullanma fikri, herkesin tahmin edebileceği üzere çok daha kaliteli fotoğraf imkanını kullanıcılarına sunuyor. Samsung, arka kameradaki çözünürlüğü ve netliği ön kameraya vermiş olsa da arka kameranın tüm özelliklerinin ön kamerada kullanılamadığını belirtmekte fayda var.

Peki, bu kameranın kullanıcılara faydası ne? Öncelikle büyük, çentiksiz, çerçevesiz ekran isteyen kullanıcılar için bu ve bunun gibi telefonlar büyük bir ilgi odağı olarak görülüyor. Bunun yanı sıra az önce bahsettiğimiz gibi arka kameradaki özelliklerin bazıları ön kamerada da kullanılabiliyor.

Tabii ki telefonla ilgili her şey bunlarla sınırlı değil. Samsung'un sıra dışı tasarıma sahip telefonu hakkındaki farklı konuları da merak ediyorsanız sizleri, Samsung A80'in kamera özelliklerinin yanı sıra donanım ve tasarım özelliklerini de incelediğimiz videoyla baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler dileriz.

6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0