Samsung Türkiye: Kadına ve Çocuğa Şiddet İçeren Dizilere Reklam Vermeyeceğiz

149
6
4
2
1
Samsung Türkiye, yaptığı açıklama ile kadına ve çocuğa şiddet içeren dizi ve programlarla işbirliği yapmama kararı aldığını açıkladı. Samsung, bu türden içerik barındıran yapımlara sponsor olmayacak.

Kadına ve çocuğa şiddet konusu çok uzun zamandır tartışılıyor. Televizyon dizilerinde de sık sık kendine yer bulan bu vakalar hemen her hafta ülkemizin gündemine geliyor. Dizi sahneleri büyük tartışma yaratsa da durumun önüne geçilmesi pek mümkün olmuyor. 

Geçtiğimiz yıl TÜSİAD, toplumu etkileyebilecek gücü bulunan dizilerde kadının toplumsal eşitliğe uygun konumlanması amacıyla, dizi sektöründen paydaşlarıyla birlikte Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adlı bir proje hayata geçirmişti. Toplumsa cinsiyet eşitliğine uygun dil kullanmak, şiddeti olağanlaştırmamak gibi maddelerin de aralarında bulunduğu beş ilke gündeme gelmişti. Bu projeyi destekleyecek bir hamle de Samsung Electronics Türkiye’den geldi. 

Samsung Electronics Türkiye, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağını duyurdu. 

Eylül 2019 döneminden itibaren bu tarz içerikler barındıran yapımlara sponsor olmayacağını belirten firma, diğer reklamveren kurum ve kuruluşları da kendilerine katılmaya davet etti.

"Kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağız" 

barış gökpınar

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar, “Ülkemizde her geçen gün kadına ve çocuğa karşı uygulanan şiddetin ve bu yöndeki haberlerin arttığını üzüntüyle görmekteyiz. Böyle bir dönemde televizyonlarda yayınlanan bazı dizi ve programların kadınlara ve çocuklara şiddeti senaryo ve formatlarının temeline koyuyor olmasını kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle ana konusu kadına ve çocuğa şiddet olan dizi ve programlara reklam vermeme, sponsor olmama ve ürün yerleştirmesinde bulunmama kararımızı hayata geçiriyoruz. Samsung Electronics Türkiye’nin televizyon reklam gücüyle, kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağız. Samsung Electronics Türkiye olarak, reklamveren diğer tüm kurum ve kuruluşları da bu hareketimize katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Firmanın bu girişimi sosyal medyada da büyük destek gördü. Bazı kişiler bu kararın her türlü canlıya şiddeti kapsayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini söylerken, genel olarak karar beğeni aldı. 

Kaynak : https://mediacat.com/samsung-turkiyeden-siddetin-normallestirilmesi-karsiti-hamle/
149
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
149
6
4
2
1