Samsung, Veri Merkezleri İçin Daha Fazla Performans Sunan HBM2 Belleklerini Tanıttı

17
0
0
0
0
Samsung, bellek endüstrisinde HBM2E spesifikasyonuna uyan ilk hafızasını tanıttı. Şirketin Flashbolt adını verdiği yeni bellekler, yüzde 33 daha fazla performans sunarken çip ve paket kapasitelerini iki katına çıkarıyor.

İyi istiflenmiş yonga seti ile bilinen Samsung'un Flashbolt bellekleri, 8-Hi yığın konfigürasyonu kullanan 8 adet 16 Gigabit'lik belleklerin silikon kullanılarak bağlanması prensibiyle oluşturulmuş. Her Flashbolt paketi, pin başına 3,2 Gb/sn veri aktarım hızına ve 1024 bitlik veri yoluna sahip.

Samsung, yeni Flashbolt belleklerini yeni nesil veri merkezlerinde ve grafik uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlamış. Pin başına DRAM aktarım hızını 3,2 Gbps'e yükseltmek ve temiz sinyaller almak için muhtemelen birbirinden farklı yöntemler kullanan Samsung, yaptığı açıklamada bu konuya değinmiyor.

Ancak geçtiğimiz yıl Samsung'un Aquabolt HBM2 DRAM'lerinin pin başına bant genişliğini 2,4 Gbps'e yükseltmek için kullandığı bazı püf noktalarını açıkladığını düşününce, burada da bu yöntemi geliştirerek kullandığını tahmin ediyoruz.

Kaynak : https://www.anandtech.com/show/14110/samsung-introduces-hbm2e-flashbolt-memory-16-gb-32-gbps
17
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
0
0
0
0