SİBERAY, Sosyal Medya Hesaplarının Korunması İçin Yapılması Gerekenleri Açıkladı

26
8
4
1
0
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan SİBERAY, sosyal medya hesaplarının güvenliğini sağlayabilmek için yapılabilecekleri açıkladı. Yapılan açıklamalarda, 4 ana konunun kritik önem arz ettiği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve siber güvenliğin sağlanabilmesi için farkındalık oluşturmaya çalışan SİBERAY, milyonlarca vatandaşın aktif olarak kullandığı sosyal medya platformlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, sosyal medya hesaplarını güvende tutabilmek için neler yapılabileceğine değinildi.

Sosyal medya artık hayatımızın bir gerçeği. Bugün akıllı telefon kullanmakta olan hemen her vatandaş, en az bir sosyal medya platformunu aktif olarak kullanıyor. Dünya geneline baktığımızda ise 4,2 milyar kişinin sosyal medya kullandığı biliniyor. Bu da sosyal mecralarındaki hesapların ne kadar büyük sorunlara yol açabileceğini ortaya koyuyor. Neticede kullanılan her sosyal medya platformu, kullanıcıların kişisel verilerinin bir özeti niteliğinde...

SİBERAY'a göre sosyal medya hesaplarının güvenliğini sağlamak için yapılması gereken şeyler şöyle

Sosyal medya hesap güvenliği

SİBERAY tarafından yapılan açıklamalarda, 4 ana madde üzerinde duruluyor. Bu maddeler şu şekilde karşımıza çıkıyor;

  • Şüpheli giriş uyarılarını açın. Bu sayede başka biri hesaba giriş yaptığında önceden haberiniz olur ve önlem alabilirsiniz.
  • Güvenli olmayan uygulamalara dikkat edin. Güvenliğinden şüphe duyduğunuz uygulamalar, sosyal medya hesaplarınıza erişebilir ve sizin kontrolünüz dışında şeyler yapabilir.
  • Sosyal medya hesabına kayıtlı e-mail ve telefon numarasını güncel tutun. Şifrenizi güncellemek ve değiştirmek için tek kullanımlık kodlar, e-mail ve telefon numarasına gönderilir.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif hale getirin. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, hesabınıza giriş yapmak için telefonunuza tek kullanımlık şifre gönderilir.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202103011043921413-siberaydan-sosyal-medya-hesaplarini-korumak-icin-5-oneri/
26
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
8
4
1
0