Şiddet Gören Kadınların Tek Tuşla Polise Ulaşabileceği Uygulama: KADES

81
13
3
2
0
Şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınların, polise daha hızlı ihbar iletebilmeleri için hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), ihbar anında tam olarak bulunduğunuz konumu hızlı bir şekilde olay yerine en yakın ekiplere iletiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü olayları bir nebze de olsa engelleyebilmek adına KADES isimli uygulamasını hizmete açtı. Bu uygulama sayesinde acil bir durumda kaldığınızda tek tuşla konum bilginizi acil durum ekiplerine gönderebiliyorsunuz ve bu şekilde ekiplerin yanınıza daha çabuk ulaşması sağlanıyor.

Uygulama, Google Play Store ve AppStore uygulamalarından indirilebiliyor. Daha sonra uygulamayı indiren kişiler, T.C kimlik numarasını girerek sisteme kayıtlarını gerçekleştiriyorlar ve EGM tarafından telefonlarına gönderilen aktivasyon kodu ile birlikte uygulamayı aktif hale getiriyorlar. Cihazın konum bilgisi açıksa ve internet bağlı ise, mağdur kadınlar tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak en yakın ekiplerin kendilerine yönlendirilmesi için ihbar gönderebiliyorlar.

Dilerdik ki böyle bir uygulamayı tanıtmak zorunda kalmasaydık ve böyle uygulamaları hizmete açmak gerekmeseydi ancak kadın şiddeti göz ardı edilemeyecek bir şekilde artmış durumda. Son zamanlarda karşımıza çıkan Emine Bulut cinayeti ile birlikte maalesef yeniden gündeme gelen kadın şiddetinin artık son bulmasını ve faillerin en ağır cezayı almalarını diliyoruz.

Olur olmaz diye düşünmeden, bütün kadın okurlarımızın bu uygulamayı akıllı telefonlarında bulundurmalarının uygun olacağını düşünüyoruz. Uygulamayı buradaki linklere tıklayarak (Google Play Store / AppStore)akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz ancak umarız ki hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmazsınız. Hayatı elinden alınan cennet yüzlü kadınlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Bu üzüntüye sebep olan faillerin ise en ağır cezalara çarptırılmasını umuyoruz.

81
13
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
81
13
3
2
0