iPhone'larda Silinen Fotoğrafları ve Silinen Videoları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?

20
9
5
3
0
iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları yanlışlıkla bir video ya da fotoğraf sildikleri zaman bunun sonsuza kadar kaybolacağını düşünür ama durum öyle değil. Endişelenmeyin, silinen fotoğrafları ve silinen videoları geri getirme işlemi için uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler var. Detaylara gelin yakından bakalım.

Hepimizin akıllı telefonları ve diğer elektronik cihazları artık yalnızca birer makine değil, aynı zamanda birer anı deposu haline geldiler. Galerimiz asla unutmak istemediğimiz hatıraları taşıyan video ve fotoğraflarla dolu. Bu video ve fotoğraflardan birini yanlışlıkla silmek ise o anıyı yok etmiş gibi kullanıcıyı üzebiliyor. Merak etmeyin, iOS işletim sistemine sahip bir iPhone kullanıyorsanız silinen videoları geri getirme işlemi yapmanız mümkün.

Silinen fotoğrafları ve silinen videoları geri getirme işlemi için uygulayabileceğiniz bazı basit ama etkili yöntemler var. iPhone cihazların kendi özelliklerini kullanarak bu işlemi yapabileceğiniz gibi tamamen yok olduğunu düşündüğünüz bir fotoğraf ya da videoyu da üçüncü taraf bir program kullanarak geri getirebilirsiniz. Silinen videoları geri getirme işlemi nasıl yapılır tüm detaylarıyla anlattık.

Silinen fotoğrafları ve silinen videoları geri getirme işlemi nasıl yapılır?

  • Adım #1: iPhone Fotoğraflar sayfasını açın.
  • Adım #2: Albümleri açın.
  • Adım #3: Son Silinenler albümünü açın.
  • Adım #4: Sildiğiniz video ya da fotoğrafı bulun ve açın.
  • Adım #5: Kurtar seçeneğine dokunun.
  • Adım #6: İşlemi onaylayın.
  • Adım #7: İşlem tamam.

iphone, fotoğrafı kurtar

Ne mutlu ki iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları, yanlışlıkla sildikleri bir video ya da fotoğrafı Fotoğraflar albümleri arasındaki Son Silinenler albümünde bulabilir ve kurtarabilirler. Son Silinenler albümünde bulunan video ve fotoğraflar yaklaşık 40 gün boyunca saklanır. 40 gün içerisinde burada bulunan tüm görselleri kurtarmanız ya da elle silmeniz mümkün.

Tamamen silinen fotoğrafları ve tamamen silinen videoları geri getirme işlemi nasıl yapılır?

  • Adım #1: MacOS işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız buradan Stellar Data Recovery programını indirin.
    • Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız buradan Stellar Data Recovery programını indirin.
  • Adım #2: Program kurulumunu tamamlayın.
  • Adım #3: iPhone’unuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.
  • Adım #4: iPhone’u Kurtar seçeneğine tıklayın.
  • Adım #5: Film Rulosu’nu seçin.
  • Adım #6: İleri seçeneğine tıklayın.
  • Adım #7: Tara butonuna tıklayın.
  • Adım #8: Kurtarabileceğiniz öğeleri görüntüleyin.
  • Adım #9: Kurtarmak istediğiniz video ve fotoğrafları seçin
  • Adım #10: Seçtiğiniz video ve fotoğrafları iPhone'unuza ya da bilgisayarınıza kaydedin.
  • Adım #11: İşlem tamam.

Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery programı, iOS işletim sistemine sahip iPhone akıllı telefonlarda yanlışlıkla tamamen silinen video ve fotoğrafları kurtarmak için geliştirilmiştir. Eğer sildiğiniz fotoğrafları 40 gün içinde Son Silinenler albümünden kurtaramadıysanız uygulayabileceğiniz en etkili yöntem Stellar Data Recovery programını kullanmaktır. 

Stellar Data Recovery programı ile iPhone’da kalıcı olarak silinen video ve fotoğrafları, hasarlı iPhone’lardaki dosyaları, güncelleme ile kaybolan dosyaları, cihazınız çalındığı ya da kaybolduğu zaman kaybetmek istemediğiniz dosyaları, Jailbreak işlemi nedeniyle kaybolan dosyaları, sıfırladığınız cihazdaki dosyaları; kısaca bir şekilde ortadan kaybolmuş tüm dosyaları kurtarmanız mümkün.

Aynı program üzerinden eğer dosyalarınızı iCloud ya da iTunes’a yedeklediyseniz de kurtarmanız mümkün. iCloud ya da iTunes’a yedeklenen dosyalar, fabrika ayarlarını sıfırlama işlemi sonrası tekrar elde edilebilir ancak bu işlem geri kalan dosyalarınızı kaybetmenize neden olacağı için yukarıdaki adımlara benzer bir işlem uygulayarak Stellar Data Recovery programı üzerinden dosyaları kurtarmanız mümkün.

iPhone’da dosya kaybetmemek için alabileceğiniz önlemler:

bulut depolama

Stellar Data Recovery programı ile yanlışlıkla tamamen silinen fotoğrafları ve silinen videoları geri getirme işlemi yapabiliyor olsanız da yine de zahmetli bir işlem olduğu aşikar. Bu tür zahmetli işlemler ile uğraşmamak ve dosyalarınızı kalıcı olarak kaybetmemek için alabileceğiniz bazı önlemler var.

İlk olarak mutlaka bir bulut depolama hizmeti kullanın. Apple’ın bulut depolama hizmeti olan iCloud, nedendir bilinmez, bir dosyayı cihazdan sildiğiniz zaman bulut depolama alanından da siliyor. Yani bu tür durumlar için pek işlevsel değil. Bu nedenle olası yanlışlıkla silme durumlarına karşı önemli dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı üçüncü taraf bir bulut depolama alanında saklamak her zaman daha iyi olacaktır.

Kaybetmekten korktuğunuz dosyalar tek bir yerde saklanmayacak kadar önemliyse eski usül saklama yöntemlerini kullanın. Kaydetmek istediğiniz dosyaların boyutuna göre bir harici bellek ya da USB bellek satın alarak saklamak istediğiniz tüm dosyaları bu belleğe yükleyin ve güvenli bir yerde saklayın.

Bu noktada aklınızdan çıkarmamanız gereken bir durum var. Harici bellekler çevre koşullarından çok daha kolay bir şekilde etkilenebilirler. Islanabilir, kırılabilir, bozulabilir, kaybolabilirler. Bu nedenle birincil depolama alanınız harici bellekler olmasın. Kaybetmek istemediğiniz dosyaları mutlaka önce bir bulut depolama hizmetinin sunmuş olduğu alana kaydedin. Ne olur ne olmaz. 

iPhone’da silinen fotoğrafları ve silinen videoları geri getirme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve adım adım uygulayabileceğiniz yöntemleri anlattık. Olası kazalardan korunmak için en azından önemli dosyalarınızı birden çok depolama alanına kaydetmeyi ihmal etmeyin. 

20
9
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
9
5
3
0