Akıllı Telefonlara ‘PlayStation Oyunları’ Geliyor! Sony, Mobil AAA Oyunlar İçin Mobil Oyun Stüdyosu Aldı

38
6
1
0
0
Mobil oyun dünyasında yatırımlarını sürdüren Sony, Savage Game Studios'u satın alacağını duyurdu. Stüdyonun mobil platform için AAA oyun üzerinde çalışmakta olduğu da açıklandı.

Oyun dünyasının en aktif ve popüler platformu artık mobil platform haline dönüşmüşken, Sony de geçtiğimiz yıl heyecanlandıran bir duyuru yapmıştı. Şirket, mobil oyunlar özelinde hizmet verecek ve PlayStation oyunlarının mobil platforma taşınmasını sağlayacak ‘PlayStation Studios Mobile Division’ departmanını kurmuştu.

Sony, mobil oyunlar konusunda son bir yıldır pek fazla yeni haber paylaşmazken, bugün o durum büyük bir duyuruyla değişti. Şirket, paylaştığı duyuruda mobil oyun geliştiricisi Savage Game Studios’u satın almak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı. Şirket, satın alımın değerini açıklamazken bu haber, iki büyük şeyin habercisi oldu.

Şirket, mobil platform için bir AAA oyun üzerinde çalışıyor:

sony

Sony, paylaşılan duyuruda satın alınan şirketin şu anda mobil, çevrimiçi bir aksiyon oyunu üzerinde çalıştığını açıkladı. AAA sınıfında yer alan, yani yüksek bütçeli olan bu oyunun ismi henüz açıklanmadı. Fakat PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst, oyunun yakında tanıtılacağını, şu anda hakkında konuşmanın çok erken olduğunu paylaştı.

Savage Game Studios, Sony’nin mobil oyun departmanının bir parçası olacak:

Bununla birlikte Savage Game Studios, duyuruya göre PlayStation Studios Mobile Division çatısı altında ürün geliştirecek. Sony’nin bu departmanı, konsol tarafından bağımsız çalışacak. Departman, yeni ve mevcut PlayStation deneyimlerini mobile katmayı amaçlayacak.

Kaynak : https://blog.playstation.com/2022/08/29/welcoming-savage-game-studios-expanding-our-community/
38
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
6
1
0
0