Keyiflendiren İddia: Samsung'dan Sonra Sony de Telefonlarına 3 Yıl Güncelleme Verecek

25
4
3
0
0
Japonya'dan bir kaynağın ortaya attığı iddiaya göre Samsung'un ardından şimdi den Sony akıllı telefonlarına üç yıl güncelleme verecek. Ancak henüz Sony tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Ağustos ayının başlarında bir lansman etkinliği gerçekleştiren Samsung, yeni amiral gemileri Galaxy Note20 ve Galaxy Note20 Ultra’yı tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Samsung’un lansman sırasında açıkladığı bir başka şey ise geçtiğimiz yılın amiral gemileri Galaxy S10 serisinden itibaren yeni akıllı telefonlarına artık 3 yıl yazılım güncellemesi verecek olmasıydı.

Görünüşe göre Samsung’un Android sürüm yükseltme sürecini iki yıldan üç yıla uzatması, diğer akıllı telefon üreticilerini de cesaretlendirmiş durumda. Zira Japon teknoloji devi Sony’ye yakın bir kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre Sony de Xperia 1 II’den itibaren cihazlarına üç Android sürüm yükseltmesi yayınlayacak.

İddia: Sony Xperia 1 II ve Xperia 5 II, 3 yıl Android güncellemesi alacak

Sony Xperia 1 II

Söz konusu kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre Sony Xperia 1 II ve yakında tanıtılacak Xperia 5 II, 3 yıl boyunca Android güncellemesi alacak ilk Sony akıllı telefonlar olacak. Bu da demek oluyor ki bu iki cihaz, 2022 yılında duyurulması beklenen Android 13 sürüm güncellemesini dahi alacak. Elbetteki cihazların Android 13 ile nasıl bir performans göstereceğini şimdiden kestirmek zor.

Yine aynı kaynak tarafından aktarılan bilgiye göre Xperia 5 ve Xperia 10 II modelleri yalnızca Android 11 sürüm yükseltmesi alacak. Ayrıca Xperia 10, Xperia 10 Plus, Xperia Ace, Xperia 8 ve Xperia 8 Lite modelleri, Android 10 sonrası bir yükseltme hiçbir zaman almayacak. Ayrıca burada ismi geçmeyen diğer Sony akıllı telefonlar da Android 11 yükseltmesi alamayacaklar.

Sony Xperia 1 II mor

Şu an için Sony’nin güncelleme döngülerini 3 yıl uzatacağı yönündeki bilgiler yalnızca söylentiden ibaret ve şüpheyle yaklaşılmasında fayda var. Bununla birlikte Sony, Android güncellemeleri söz konusu olduğunda iyi bir şöhrete sahip ve Samsung’un ardından Sony’nin de 3 yıl güncelleme vereceğini açıklaması büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Bu arada, 3 yıl boyunca güncelleme alacak tüm Samsung akıllı telefonların listesini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3 yıl güncelleme alacak Samsung Galaxy Note20 incelememiz

Kaynak : https://www.gsmarena.com/sony_xperia_1_ii_and_xperia_5_ii_will_get_android_13_rumor_says-news-45044.php
25
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
4
3
0
0