Sony Xperia 5 II, Şirketin İlk 120 Hz Ekranlı Telefonu Olacak

27
4
2
0
0
İddialara göre Japon teknoloji devi Sony'nin tanıtması beklenen yeni telefonu Xperia 5 II, şirketin ilk 120 Hz ekranlı telefonu olacak. Cihaz, amiral gemisi telefon Xperia 1 II'yle benzer tasarımı ve donanımı taşıyacak.

Japon teknoloji devi Sony, geçtiğimiz aylarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 II'yi tanıtmıştı. Telefon, özellikleri ve tasarımıyla mobil dünyada Sony'yi özleyen kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Fakat telefon, günümüz amiral gemilerine kıyasla bir şeyden yoksundu.

Sony'nin amiral gemisinin ekranı 120 Hz tazeleme hızına sahip değildi. Mobil dünyadaki aktifliğini eski seviyelerine çıkarmak isteyen Sony'se yeni haberlere göre yepyeni bir telefonla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik bu telefon, şirketin aynı zamanda ilk 120 Hz tazeleme hızına sahip telefonu olacak.

Ekran çözünürlüğü Full HD+ olacak:

sony xperia 5 ii

Android Headlines'ın haberine göre Sony'nin yeni telefonu, Xperia 5 II olarak adlandırılacak ve 6,1 inç büyüklüğünde 120 Hz tazeleme hızına sahip OLED bir ekrana ev sahipliği yapacak. Ancak akıllı telefonu 120 Hz'de kullanmak için cihazın ekran çözünürlüğü Full HD+ olmak zorunda olacak.

İddiaya göre yeni akıllı telefonun tasarımı, Xperia 1 II'nin tasarım hatlarını taşıyacak. Cihaz, Xperia 5'te yoksun olan 3,5 mm kulaklık girişine de ev sahipliği yapacak. Yine iddialara göre Xperia 5 II'nin sahip olacağı donanım da amiral gemisi telefon Xperia 1 II'ye fazlasıyla benzeyecek.

sony xperia 5 ii

Haberin devamına göre Sony Xperia 5 II, Qualcomm'un Snapdragon 865 işlemcisine, 8 GB RAM'e ve 128 GB depolama alanına sahip olacak. Cihaz, aynı zamanda 5G desteğini de barındıracak. Kamera kısmındaysa bizi 12 MP'lik bir ana kamera, bir ultra geniş açılı kamera ve bir telefoto lensi karşılayacak. Ön kameraysa 12 MP çözünürlüğünde olacak.

Sony Xperia 5 II, iddiaların şu sıralar atılmasına rağmen IFA etkinliğinde kendisini göstermeyecek. Bunun yerine Sony'nin yeni telefonunu 17 Eylül'de tanıtması bekleniyor. Fiyat kısmındaysa bizi 1.200 dolarlık (yaklaşık 8.800 TL + vergiler) fiyat etiketinin altında olan bir fiyat etiketi karşılayacak gibi duruyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/sony-xperia-5-ii-leak-190137464.html
27
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
2
0
0