Sosyal Medyada Paylaştığınız Fotoğraflarınızın Kalitesini Artıracak Poz Önerileri

19
6
2
1
0
Sosyal medya platformlarında paylaşacağımız fotoğrafların en kritik noktası nasıl poz verdiğimiz. İşte tam bu noktada bu yazı sizin elinizden tutacak, size nasıl poz verebileceğiniz konusunda rehberlik edecek ve sosyal medya platformlarında paylaşacağınız fotoğrafların daha güzel olmasında yardımcı olacak!

Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri ne zaman manzaralı bir yere gitsek veya arkadaşlarımızla bir mekanda buluşsak aklımıza gelen ilk şeylerden biri hemen fotoğraf çekilmek oluyor. Nitekim fotoğraflarımızı çekerken doğru ışık, güzel arka plan gibi unsurlar bizim için büyük bir önem taşıyor. Süreç sadece bununla da kalmıyor, fotoğraf çekildikten sonra fotoğraf düzenleme uygulamalarından yapılan küçük düzenlemeler ve efektler ile de fotoğrafımızı taçlandırıyoruz.

Ancak sosyal medya platformlarında paylaşacağımız fotoğrafların en kritik noktası nasıl poz verdiğimiz. Şimdi hep birlikte yeni anılar biriktirirken çekileceğimiz fotoğraflar için yeni pozlar öğrenelim!

Fotoğraflarınız için en iyi poz önerileri: 

  • 15. Dik durun
  • 14. Boyunuzu daha uzun gösterin
  • 13. Bacaklara dikkat
  • 12. Dik durayım derken vücut hatlarınızı saklamayın
  • 11. Adımlarınızı atmaktan çekinmeyin
  • 10. "Biraz da oturarak poz verelim, hep ayakta nereye kadar?" diyenlere
  • 9. Boynumuzun duruşuna özen gösterelim
  • 8. Kaldırımlar ve merdivenler bazı zamanlarda kurtarıcı olabilir
  • 7. Enerjinizi dışa vurun
  • 6. Peki ya dışa vuracağım bir enerjim yoksa?
  • 5. Eski bir çizgi film karakterini hatırlamaya ne dersiniz?
  • 4. Mevsimlerden yaz, sahil pozumuz ne olmalı?
  • 3. Her zaman tek mi fotoğraf çekileceğiz?
  • 2. Ayakta durup poz verirken ellerini nereye koyacaklarını bilmeyenlere
  • 1. Son zamanların popüler pozu

15. Dik durun

Dik Durmak

Fotoğraf çekilirken bazen en önemli kuralımızı unutabiliyoruz. Dik durarak çekildiğiniz fotoğraflar hem sizi daha özgüvenli gösterecek, hem de fotoğrafın güzelliğini bir adım öne taşıyacak!

14. Boyunuzu daha uzun gösterin

Uzun Boylu Gösterme

Eğer dik duruşunuzu koruyarak ve bir bacağınızı biraz daha öne atarak poz verirseniz, boyunuz olduğundan daha uzun gözükecektir. Fotoğrafı çeken kişiye biraz yere eğilerek fotoğrafınızı çekmesini rica ederseniz de tadından yenmez! Böylece boyunuz daha uzun görünecek ve estetik açıdan daha güzel bir görüntü elde edebileceksiniz.

13. Bacaklara dikkat

Bacak Pozu

Poz verirken genelde yaptığımız en büyük hata; bacaklarımız düz durmamalı! Bacakların düz durması fotoğrafın güzelliğini azaltan durumlardan birisi. Düz tutmak yerine, bacaklarımızı vermek istediğimiz poza göre biraz sağa veya sola çevirebiliriz. Böylece daha estetik bir görünüm elde edebiliriz. Eğer duvar önünde fotoğraf çekileceksek de, arkamızdaki duvara ayak tabanımızı yaslayabiliriz veya yerde oturarak poz veriyorsak da bacaklarımızı kameraya göre biraz çapraza doğru yerleştirip, bir bacağımızı kendimize çekip, diğerini biraz daha uzatabiliriz. Bu sayede biraz daha farklı bir poz elde edebiliriz.

12. Dik durayım derken vücut hatlarınızı saklamayın

Vücut Hatlarını Gizlemek

Fotoğraf çekilirken yaptığımız bir diğer hata da vücut hatlarımızı saklamak oluyor. Düz durup vereceğiniz bir poz ile kalçanızı biraz sağa veya sola çıkartabilirsiniz, hiç olmazsa bacaklarınız arasında biraz mesafe bırakın. Böylece vücut hatlarınız fotoğrafta dikkat çekecek ve daha güzel bir görüntü elde edebileceksiniz.

11. Adımlarınızı atmaktan çekinmeyin

Yürürken Poz Vermek

Eğer fotoğraf çekilirken poz bulamazsanız, bir de yürürken fotoğraf çekilmeyi deneyin. Fotoğrafın çekim aşamasında adımlarınızı biraz yavaşlatmak ve dik yürümeyi unutmamak bu noktada büyük önem taşıyor. Güzel bir yol veya bina bulursanız bir de böyle fotoğraf çekilmeyi deneyin, güzel olacağına dair hiç şüphemiz yok!

10. "Biraz da oturarak poz verelim, hep ayakta nereye kadar?" diyenlere

Oturarak Poz Vermek

Ayakta verilen pozların biraz zahmetli olduğu konusunda düşünceleriniz varsa, biraz da oturarak çekileceğimiz fotoğraflarda nasıl pozlar verebileceğimize bakalım.  Masada arkadaşlarınızla otururken ‘’Bi’ fotoğrafımı çeker misin?’’ dediğiniz zaman ellerimizi nasıl konumlandıracağımızı bilemeyebiliyoruz. Ellerimizle yüz hatlarımızı kapatmak yerine, sadece parmak uçlarımızla çenemize yapacağımız küçük bir dokunuş ile fotoğrafımızın daha çok beğeni almasını sağlayabiliriz.

9. Boynumuzun duruşuna özen gösterelim

Dik Boyun

Dik durmanın poz verirken ne kadar önemli olduğundan bahsettik ancak göz ardı edilmemesi gereken benzer bir unsur daha var; boynumuzun eğik veya öne doğru değil, dik ve düz durması gerek! Hazır yeri gelmişken belirtelim; dik ve düz durduğunuz fotoğraflarda kendinizi kasmayın. Sadece duruş olarak buna dikkat edin ama gülümsemeniz ve bakışlarınız en güzel haliyle hep yüzünüzde olsun!

8. Kaldırımlar ve merdivenler bazı zamanlarda kurtarıcı olabilir

Merdiven Pozu

Otururken fotoğraf çekilebileceğiniz bir diğer yer de güzel bir binanın önündeki kaldırım veya hoşunuza giden bir merdiven olabilir. Buralarda otururken de bacaklarınızı biraz öne getirmek ve hafif çapraz oturmak iyi olabilir. Ayrıca sırtınızı duvara yaslamak da seçenekler arasında!

7. Enerjinizi dışa vurun

Enerjik İnsan

Son zamanlarda sosyal medyada karşılaştığımız bir diğer poz verme akımı da doğal bir şekilde o anki enerjinizi ve duygularınızı dışa vurmaktan geçiyor. Bu poz şekli ‘’Haberim yokmuş gibi çek’’ değil de, gerçekten haberiniz yokmuş gibi çekilen fotoğraflardan oluşuyor diyebiliriz. Gülerken, dans ederken, bir ayağınız havadayken, kendi etrafınızda dönerken veya havaya zıplarken çekilen fotoğraflar sizi hem doğal gösterecek, hem de sosyal medya hesabınıza farklı bir hava katacak!

6. Peki ya dışa vuracağım bir enerjim yoksa?

Uzaklara Bakmak

Siz de haklısınız tabii ki, bazen böyle dönemlerden geçebiliriz. Böyle zamanlarda düşünceli olan ruh halinizi yansıtmak için uzaklara bakarken poz verebiliriz. Belki biraz da efekt yapıp içinde bulunduğunuz ruh halini iyice yansıtırsınız.

5. Eski bir çizgi film karakterini hatırlamaya ne dersiniz?

Bambi

Bambi’yi hatırlıyor musunuz? Poz verme konusunda Bambi bizlerin elinden tutuyor! İlk etapta dizlerinizi kırın ve ardından bacaklarınızın üstüne çökün. Bu şekilde oturarak verdiğiniz poz, sosyal medyada gün geçtikçe daha çok karşımıza çıkmaya başladı. Bizden söylemesi!

4. Mevsimlerden yaz, sahil pozumuz ne olmalı?

Su Pozu

Deniz, kum, güneş üçlüsü derken fotoğraf çekilme faslı başladığında elbette yukarıda bahsettiğimiz Bambi pozunu kullanabilirsiniz ama bu sefer biraz daha farklı bir şey söyleyelim; göğüs hizasında suya girmek ve kollarınızı su üstüne çıkarmak fotoğraf karesini daha güzel gösterecektir.

3. Her zaman tek mi fotoğraf çekileceğiz?

Sevdiklerinizle Poz Vermek

Tabi ki de hayır! Sevdiklerimizle anı biriktirmeyi ne kadar çok seviyorsak, bu anları ölümsüzleştirmeyi sevmekte de haklıyız. Böyle anlarda çekileceğiniz fotoğraflarda sadece yan yana durup kameraya gülümsemektense, o anın atmosferinde pozlar vermeyi deneyebilirsiniz. Biraz daha hareketli, biraz daha coşkulu davranmak fotoğrafınızın güzelliğine güzellik katacak!

2. Ayakta durup poz verirken ellerini nereye koyacaklarını bilmeyenlere

El Pozu

Poz verme konusunda zorlanan birisi iseniz, çoğu zaman ellerinizi nereye koyacağınız ile ilgili sorun yaşıyorsunuzdur. Bunu ortadan kaldırmak adına, bir kolunuzla belinizi sarın ve diğer kolunuz ile saçınıza dokunun. Böylece kameralara daha hoş yansıyacak bir görüntü verebilirsiniz. 

Bu konuda verebileceğimiz bir diğer poz önerisi ise bir elimizle herhangi bir yeri tutmak ve diğer elimizi belimize koymak. Bu poz çoğu zaman kurtarıcı olabilir, mutlaka aklınızda tutun!

1. Son zamanların popüler pozu

Oturarak Poz Vermek

Eğer oturarak verebileceğiniz farklı bir poz arıyorsanız, sosyal medyada fazlasıyla talep gören bu pozu deneyin. Bir ayağınız önde, bir ayağınız arkada olacak şekilde oturduğunuzda güzel fotoğraf karelerinin çıkacağından eminiz! Bu pozu verirken duruşunuz kadar bakışlarınız ve yüz hatlarınızın da dikkat çekeceğini vurgulayalım.

Yazımızın sonuna gelirken poz vermek kadar, mekan, ışık ve kullanılan efekt gibi birçok unsurun da fotoğraf çekiminde oldukça önemli olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ayrıca fotoğrafın kalitesi göz ardı edilmemeli çünkü kullanıcıların genelinde net fotoğrafları daha çok beğenme gibi bir durum söz konusu. 

Gün geçtikçe gelişen sosyal medya sektöründe poz vermenin de, fotoğraf çekmenin de ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Umarız ki bundan sonraki ölümsüzleştirmek istediğiniz tüm anlarınızda bu pozları kullanırsınız ve sosyal medyadaki beğenileriniz çığ gibi büyür! 

Fotoğraf: 1 

Sosyal medya uygulamalarında kullanacağınız görselleri en idael şekilde nasıl düzenleyebileceğinizi de bu içeriğimizden okuyabilirsiniz:

19
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
2
1
0