Star Wars’un Efsanevi Karakteri Obi-Wan Kenobi'nin Disney+ Dizisi Geliyor

24
3
2
1
0
Star Wars markasının Obi-Wan Kenobi ile işi henüz bitmedi. Ewan McGregor, efsanevi Jedi ustasını Disney+ dizisinde yeniden canlandıracak.

Star Wars hayranlarına ilk görmek istedikleri yapım hangisi diye sorarsanız size kesin birbirine hiç benzemeyen, filmlerden ötesini bilmiyorsanız adını bile duymadığınız tiplemelerden bahsedeceklerdir. Öte yandan yapım sayısını 3’e çıkartırsanız herkes Obi-Wan diyecektir.

Disney, Star Wars markasının eleştiri ve başarısızlıktan muaf olmadığını zor yoldan öğrendikten sonra daha güvenli sularda hareket etmeye başladı. Hayranların uzun süredir talep ettiği bir Star Wars yapımı, Disney+ ekranlarında olacak. Obi-Wan Kenobi dizisi çekilecek ve dizide, filmlerde de aynı rolde gördüğümüz Ewan McGregor yer alacak. 

Obi-Wan Kenobi dizisi hakkında bilinen her şey

obi-wan-kenobi-dizisi-geliyor

Obi-Wan Kenobi dizisinde ilk sezon, 6 ila 8 bölüm arasında sürecek. Ewan McGregor role geri dönecek. Daha önce Mayıs 2018’de bir Obi-Wan filmi söylentileri çıkmış ancak daha sonra asılsız olduğu belli olmuştu. 

Ewan McGregor, role geri dönebileceğinin sinyalini geçen yılın Ağustos ayında vermişti. O dönemde film söylentilerinin asılsız olduğunu söyleyen oyuncu, iyi bir hikaye yazılması durumunda role geri döneceğini söylemişti. Gregor, anlatılacak hikayenin kendisi ile Alec Guinness’in Obi-Wan’ı arasındaki dönemi ele alması gerektiğini belirtmişti. 

Obi-Wan Kenobi, Disney+’ın 3. Star Wars projesi

the-mandalorian

Disney, kendi yayın servisi olan Disney+’ı elindeki markalara ait içeriklerle doldurmayı planlıyor. 12 Kasım’da yayın hayatına başlayacak olan servisin ilk yapımı, savaşçı ve can sıkıcı bir ırk olan Mandalorian’lardan bir karaktere odaklanacak ve Iron Man filmlerinden tanıdığımız Jon Favreau’nun çekeceği The Mandalorian olacak. Yapımın kadrosunda Pedro Pascal, Gina Carano ve Carl Weathers bulunacak. İkinci seri ise Rogue One’ın devamını anlatacak. Bu yapımda Cassian Andor (Diego Luna) ve K-2SO (Alan Tudyk) rol alacak. Stephen Schiff seriden sorumlu olacak.

Yeni seriyle birlikte Star Wars evrenine ait yeni detaylar ortaya çıkacak. 

Disney+ için Star Wars filmi çekilmeyecek

star-wars

Disney patronu Bob Iger, günümüzde filmlerin 100 milyon dolardan daha pahalıya yapıldığını söylüyor. Amaçlarının bir film yapmak yerine televizyona yönelip bölümlük yapımlar üretmek olduğunu söyleyen Iger,  açılış haftasında 200 milyon doları bulan filmlerin bir heyecan yarattığını ve marka değerini artırdığını söyledi. Bu durumu sevdiklerini belirten Iger, filmlerin bir noktada servise de ekleneceğini söyledi. 

Obi-Wan Kenobi serisi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://comicbook.com/starwars/2019/08/16/star-wars-obi-wan-kenobi-disney-plus-series-ewan-mcgregor/
24
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
1
0