Tek Bir Harf ve Rakamdan Oluşan Bir Plaka, Milyonlarca Dolara Satıldı: Dünyanın En Pahalı Plakasıyla Tanışın!

10
5
1
1
0
Yalnızca "P" harfi ve "7" rakamından oluşan bir plaka, Dubai'de yaklaşık 15 milyon dolara satıldı. Bu miktar, plakayı dünyanın en pahalı plakası yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan ünlü şehir Dubai, son zamanlarda görüp görebileceğiniz en ilginç açık artırmalardan birine ev sahipliği yaptı. Bir plaka, düzenlenen açık artırmada milyonlarca dolara alıcı buldu.

Sadece “P” ve “7” olmak üzere bir harf ve bir rakam bulunan bu plaka, açık artırmada yaklaşık olarak 15 milyon dolara (289 milyon 321 bin TL) satıldı. Bu miktar, plakanın “dünyanın en pahalı plakası” unvanını almasını sağladı.

Rekor kıran plakadan elde edilen gelir, bir hayır kurumuna bağışlanacak

Açık artırma, geçtiğimiz cumartesi günü Emirates Auction isimli bir müzayede evi tarafından gerçekleştirildi. Müzayede evi, yaptığı açıklamalarda bu satın alımın yeni bir rekor olduğunu da ekledi. Plakayı satın alanın kim olduğu ise bu kişinin isteği doğrultusunda açıklanmadı.

Şirketin açıklamalara göre Guinness Rekorlar Kitabı’na giren  “P 7” plakasından elde edilen gelir, Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum liderliğindeki bir gıda yardımı kurumuna bağışlanacak.

Daha önceki rekor hangi plakaya aitti?

Cumartesi günü gerçekleştirilen açık artırmadan önce “dünyanın en pahalı plakası” unvanı, 2008 yılında yine Emirates Auction tarafından BAE’de bu sefer Abu Dhabi’de düzenlenen bir açık artırmada satılan bir plakaya aitti. Rekorlar kitabına giren bu plaka, yalnızca “1” rakamından oluşuyordu ve 14,2 milyon dolara satılmıştı.

Bunun dışında geçtiğimiz şubat ayında da yalnızca “R” harfine sahip olan bir plaka Hong Kong’da 3,2 milyon dolara alıcı bulmuştu. 2016 yılında ise Dubai’li bir iş adamı, “D 5” plakasını yaklaşık 9 milyon dolara satın almıştı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/worlds-most-expensive-license-plate-dubai-auction-uae-2023-4
10
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
1
0